Četvrtak, 1. listopada 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

PRIJEVREMENI IZBORI - Vlahušić: Dubrovnik se podijelio na lijevo i desno

29.12.2014.


Vijećnici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika nisu ni raspravljali o prijedlogu novog proračuna i prijedlogu privremenog financiranja, pa tako Dubrovčane čekaju prijevremeni izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće.

 

 

 

 

Naime, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj se Vlahušićev proračun trebao naći na „popravnom ispitu“, gradonačelnik je uvodno vijećnicima ponudio da glasaju o tome hoće li se te točke povući s dnevnog reda. Vijećnici su većinom glasova odlučili da se o tome ne raspravlja, te se na taj način odlučili za prijevremene izbore.

 

 

 

- Što se tiče političke situacije i političkih stranaka u Gradu Dubrovniku, izbori su najbolje rješenje, posebno u situaciju kad dogovor među strankama nije moguć, rekao je na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Andro Vlahušić, te naglasio:

 

 

 

- Izbori će biti u ožujku, a konstituiranje Vijeća i donošenje Proračuna bit će kad bude. Vidjeli ste zadnji put koliko nam je vremena trebalo da se to dogodi. To se dogodilo jednim političkim konsenzusom više stranaka. Bila je to jedna drukčija priča kad su se ljudi dogovorili da situaciju riješe dogovorom. To je napravila Njemačka i Europski parlament, a očito je da se u Dubrovniku to u ovom trenutku ne može.

 

 

 

Gradonačelnik Andro Vlahušić  nakon sjednice je sazvao konferenciju za novinare na kojoj je naglasio kako Dubrovnik čeka neizvjesna budućnost, te da u Vijeću u zadnjih 15 da nijedna politička grupacija nije imala političku prevlast, a za današnji rezultat sjednice optužio "ekipu iz Dubrovačko-neretvanske županije".

 

 

 


- Ući ćemo u krizu sastavljanja vijeća i proračuna, a dotad će brojni Dubrovačani znatno teže živjeti, rekao je Andro Vlahušić, dodajući da pad proračuna za 2015. znači da će cijeli civilni sektor Dubrovnika ostati bez gradskog novca.

 

 

 

Kako proračun nije prihvaćen na sjednici 5. prosinca, u današnjemu drugom pokušaju o njemu se nije niti glasovalo jer je Vlahušićev prijedlog o skidanju s dnevnog reda prihvatilo 12 vijećnika koji su izglasavanjem dnevnog reda odbili i odluku o privremenom financiranju za prva tri mjeseca 2015.

 

 

 

- Dubrovnik čeka neizvjesna budućnost jer svi programi staju dok se ne donese novi proračun, a za to se mora osigurati stabilna većina u Gradskom vijeću, a to nije lako. No to je izbor svih političkih stranaka koje su glasovale na način na koji jesu", rekao je Vlahušić.

 

 

 

Na novinarsko pitanje hoće li ostati pri prijašnjim izjavama kako - ako bude opet gradonačelnik - neće koalirati ni s jednom političkom strankom koja je bila protiv proračuna, Vlahušić je ocijenio da se Dubrovnik "podijelio na lijevo i desno".

 

 

 

Početkom 2015. očekuje se imenovanje Vladina povjerenika koji će dok ne prođu prijevremeni izbori preuzeti dužnost gradonačelnika i Gradskog vijeća.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja