Četvrtak, 18. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Biskup Uzinić posjetio Josipovac

29.12.2014.


Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić posjetio je u ponedjeljak, na blagdan Nevine dječice, Centar za rehabilitaciju Josipovac u Župi dubrovačkoj.

 

 

 

Na početku biskup je zaželio sretan i blagoslovljen Božić svim štićenicima i korisnicima Centra, kao i njihovim obiteljima, kazavši da vjeruje da se Bog utjelovljuje u tom Centru iz godine u godinu u njegovim korisnicima, ali i u odnosu djelatnika prema njima.

 

 

 

U propovijedi biskup je kazao da je to misno slavlje zapravo prikazanje svih korisnika Centra Bogu, upravo onako kako su u evanđeoskom ulomku Marija i Isus donijeli i prikazali Isusa u hramu. Otajstvo Božića biskup im je približio pričom o čovjeku koji nije vjerovao u Božić, te je ostao kući dok su ostali otišli na polnoćku. No, kako je bila hladna noć, vrapci su pokušali ići u kuću kako bi se zagrijali, no samo su udarali u stakla prozora. Tada im je odlučio otvoriti štagalj, ali oni su se bojali i nisu željeli ući. Onda je promislio kako bi najlakše bilo kada bi sam postao vrabac i njihovim „jezikom“ im kazao da uđu u topli štagalj. U tom trenutku je shvatio i povjerovao u otajstvo Božića i logiku Boga koji je postao čovjekom i „progovorio“ ljudskim „jezikom“.

 

 

 

 

Biskup je kazao također da Božić „nije tek povijesna priča, nego je i ono što se događa sada i ovdje, što se u ovoj kući događa svaki dan.“

 

 

 

Na kraju ravnateljica Centra Marina Sambrailo je zahvalila biskupu na posjeti u ime svih djelatnika i korisnika, izrazivši radost što ovaj treći biskupov posjet u božićno vrijeme već postaje tradicija.

 

 

 

Centar za rehabilitaciju Josipovac osigurava boravak, rehabilitacijske postupke i zdravstvenu skrb za osobe s intelektualnim poteškoćama, te njihovo aktivno sudjelovanje u sveukupnom razvoju zajednice. U Centru je smješteno 30 korisnika s intelektualnim teškoćama s pridruženim tjelesnim i višestrukim smetnjama, a pruža i usluge poludnevnog boravka u koji su uključena 22 korisnika.

 

 

Šime Zupčić

Najčitanije (7 dana)

Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Na Pelješcu pronađena još jedna grčko-ilirska kaciga
Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja