Nedjelja, 9. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTO: Župni zborovi raspjevali publiku na božićnom koncertu "Radujte se narodi"

05.01.2015.


Koncert božićnih pjesama "Radujte se, narodi" u organizaciji Vijeća za kulturu i glazbu Dubrovačke biskupije održan je u nedjelju, 4. siječnja u crkvi sv. Ignacija u Dubrovniku. Na koncertu su nastupili župni zborovi i klape koji su izveli dvadesetak božićnih pjesama, a u izvođenju onih poznatijih pridružila im se i publika. Tako da je veselo i raspjevano bilo u hladnoj noći u punoj isusovačkoj crkvi. 

 

Na tom tradicionalnom koncertu ove godine su nastupili župni zborovi iz župa: Svete Obitelji iz Nove Mokošice (voditeljica Marija Manjić), sv. Mihovila - Lapad (voditeljica s. Veselka Grebenar), sv. Petar Boninovo (voditeljica s. Marinela Žuro), župni zbor i zbor mladih sv. Nikole iz Cavtata (voditeljica Sanja Pletikosić-Kovačić) te zbor Marija iz isusovačke crkve (voditelj Božimir Butigan) i mješoviti zbor iz franjevačke crkve Male braće (voditelj Emil Pešek).

 

U programu su nastupile i klape Oštro (voditelj Krešimir Magdić) i Amfora (voditeljica Marija Manjić) te nova klapa Terra incognita (voditelj Antonio Grkeš).

 

Voditelji večeri, koji su uz najave čitali i prigodne božićne meditacije, bili su Marija Čaveliš Ćuk i Petar Mojaš, a zajedničkim izvedbama svih zborova ravnao je Joško Mikuš.

 

U ime organizatora izvođačima je na kraju zahvalio pročelnik Vijeća za kulturu i glazbu don Ivica Pervan, a prigodnim riječima obratio im se i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić zahvalivši zborovima i na njihovom redovitom pjevanju na misama u svojim župnim zajednicama.

 

 

Angelina Tadić

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja