Ponedjeljak, 21. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Nova premijera u teatru: “Na Sveta tri kralja”

13.01.2015.


Neraskidiva veza Shakespearea i Dubrovnika obnovit će se i potvrditi u Kazalištu Marina Držića premijerom predstave "Na Sveta tri kralja". Komedija autora Matka Sršena u režiji Ivice Kunčevića odigrat će se 17. siječnja. Reprizne izvedbe odigrat će se 18., 23. i 24. siječnja. 

 

Književni velikan William Shakespeare davnih je dana svoje djelo "Na Tri kralja" smjestio upravo u Iliriju, točnije u jedan predivan grad na moru! Ova inicijacija bila je povodom da Matko Sršen napravi 'inglezariju' -  prepjeva klasično šekspirijansko djelo 'na dubrovačku'. Sršen je u dvostruko rimovanim dvanaestercima, a s jezikom ponešto pomaknutim prema danas, sažeo jedan čitavi mentalitet, povijest i duh 'na dubrovačku' te uspješno ambijentalizirao fantastičnu priču i likove 'ponašjenčio'.

  

Kako bi cjelokupna predstava zaživjela u duhu i ruhu Dubrovnika pobrinuli su se scenograf Ivica Prlender, kostimografkinja Danica Dedijer, dizajner svijetla Zoran Mihanović te autori glazbe Ivo Letunić i Konrad Lovrenčić. Veliku ulogu na sceni i van nje iznijela je koreografkinja Zrinka Japunčić koja je svojim znanjem scenskog pokreta doprinijela da svi u predstavi zaigraju kao jedan.

  

U ulozi kneza je gostujući glumac Zijad Gračić, a tu su i 'domaći gosti' Nataša Dangubić i Maro Martinović koji su potpomogli uigrani ansambl Kazališta Marina Držića. U cjelokupnoj podjeli su još: Branimir Vidić, Frane Perišin, Izmira Brautović, Glorija Šoletić, Zdeslav Čotić, Mirej Stanić, Hrvoje Sebastijan, Boris Matić i Nika Burđelez. S obzirom na zahtjevnu predstavu, osim ansambla i gostujućih glumaca na velikoj sceni KMD-a u "Na Sveta tri kralja" zaigrat će i Joško Gverović, Ivan Perić te plesačice iz Plesnog studija Lazareti - Petra Japunčić i Jelena Baričević.

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus
Na području DNŽ preporučena četiri klastera udruženih turističkih zajednica
U Jadranskom moru uočeni leteći lignjuni, iznimno rijetka vrsta


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja