Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Županijska uprava za ceste utrošila 27,7 milijuna kuna - Mljekara - Mandaljena bitniji projekt

15.01.2015.


Ravnatelj Županijske uprave za ceste Nikša Konjevod izvijestio je župana Nikolu Dobroslavića o realizaciji 27,7 milijun kuna vrijednih projekata na redovnom i izvanrednom održavanju županijskih i lokalnih cesta u 2014. godini.

 

 

- Kao i svih prethodnih godina Županijska uprava za ceste prilikom održavanja cesta vodila se isključivo idejom o ravnomjernim ulaganjima na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije. Projekti koje smo odradili to i potvrđuju i vjerujem da su svi stanovnici DNŽ zadovoljni jer smo u okviru odobrenih nam sredstava uspjeli unaprijediti sve dijelove Županije u smislu cestovne infrastrukture- kazao je Konjevod.

 

 

Konjevod je županu najprije izložio projekte redovnog održavanja županijskih i lokalnih cesta u što je ŽUC uložio 17,2 milijuna kuna. Među projektima je istaknuo sanacije kolnika na dionicama Raba-Trn, Potirna-Tri Luke, Oštrikovac-Visočani, Grščica-Prižba, Popovići-Radovčići, Blato-Kozarica, Ston-Hodilje, Mandaljena-Mljekara te sanacije kolnika u Babini, Uskoplju, Otrić Seocima, Dubi konavoskoj, Kominu, Donjoj Vrućici te asfaltiranje kolnika u ulici Petra Krešimira u Metkoviću.

 

 

 

Kod izvanrednog održavanja, u što je uloženo 8,9 milijuna kuna, Konjevod je istaknuo projekt rekonstrukcije spoja na magistralu u Rogotinu (2,1 milijun kuna) te rekonstrukcija raskrižja na ulazu u Korčulu (1,7 milijuna kuna).

 

 

Također, Konjevod je naglasio da je u izradu projekata, studija i stručnog nadzora nad izvođenjem radova ŽUC je uložio dodatnih 1,6 milijuna kuna.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja