Četvrtak, 18. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Županija osigurala financiranje dodatnih deset pomoćnika u nastavi

15.01.2015.


Dubrovačko-neretvanska županija je za školsku godinu 2014./'15. osigurala financiranje 56 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u redovitim školama kojima je osnivač te tako pridonijela povećanju mogućnosti za njihovo ravnopravno sudjelovanje u svim oblicima odgojno-obrazovnog procesa i potpuno socijalno uključivanje.

 

 

 

Naime, DNŽ je, u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i jedinicama lokalne samouprave osigurala financiranje dodatnih deset pomoćnika u nastavi za učenika s teškoćama u redovitim školama kojima je Županija osnivač.

 

 

 

Na prijedlog DNŽ financiranje dodatnih pomoćnika osigurano je, u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i jedinicama lokalne samouprave, na slijedeći način:  Hrvatski zavod za zapošljavanje nositelj je mjere za poticanje zapošljavanja „Mladi za mlade – pomagači u nastavi“ kroz koju je osigurano sufinanciranje u iznosu 50% troškova po pomoćniku u nastavi od strane Zavoda. Ostatak iznosa sufinancira Županija u iznosu 80%, a jedinice lokalne samouprave na čijem području se nalazi škola s potrebama za djelovanje pomoćnika u nastavi u iznosu 20% troškova rada pomoćnika.

 

 

 

Temeljem izloženog modela, financira se deset pomoćnika u nastavi i to: po jedan pomoćnik  u Osnovnoj školi Smokvica, Osnovnoj školi Vladimir Nazor, Osnovnoj školi Opuzen, Osnovnoj školi Orebić i srednjoj Obrtničkoj i tehničkoj školi, dva pomoćnika u Osnovnoj školi Vela luka te tri pomoćnika u Osnovnoj školi Petar Kanavelić.

 

 

Prije ovog projekta je DNŽ, kroz projekt „Zajedno možemo sve!“, osigurala bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda za financiranje 46 pomoćnika u nastavi. No, škole su iskazale neophodnu potrebu za financiranjem dodatnih pomoćnika koji nisu obuhvaćeni navedenim projektom te se kroz drugi projekt osiguralo dodatnih 10 pomoćnika u nastavi.

Najčitanije (7 dana)

Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Na Pelješcu pronađena još jedna grčko-ilirska kaciga
Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja