Petak, 25. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Dubrovačkom policajcu Denisu Paveli Zlatna plaketa za sigurnost prometa

15.01.2015.


Na stručnom skupu 'Analiza cestovnog prometa u 2014.', u prostorijama Zagrebačkog velesajma, koju je organizirala Hrvatska automobilska udruga, održana je zanimljiva rasprava, koja je pokazala da se stanje u cestovnom prometu bitno poboljšalo u usporedbi s prethodnom godinom.

 

 

 

Prema podacima koje je iznio Darko Grac iz Službe za sigurnost cestovnog prometa, u prošloj je godini na našim cestama smrtno stradalo 307 osoba, 16,6 posto manje nego u 2013. godini, kad je poginulo 368 osoba. To je pokazatelj da se ispunjavaju planovi iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa te je Hrvatska došla do razine smrtnosti na cestama od 7,1 osoba na 100.000 stanovnika. Plan je, do 2020. tu brojku smanjiti na 5.

 

 

 

U raspravi su sudjelovali i prof. dr. Ivan Dadić s Fakulteta prometnih znanosti i dr. Sinan Alispahić iz HAK-a, koji su naglasili važnost daljnjeg djelovanja u saniranju opasnih dionica i poboljšanja obuke vozača. Vlado Bodrožić Selak iz udruge Hrvatske autoškole ukazao je na problem nedovoljne kulture vozača, pogotovo prema najugroženijim skupinama te istakao kako je kroz autoškole teško ispraviti sve loše navike.

 

 

 

Mr. Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje, ponovno je ukazao na problem neosiguranih vozila u prometu, koja su usto i često tehnički neispravna. Zbog sustavnog djelovanja MUP-a i HAK-a stanje se prethodnih godina poboljšalo, ali još uvijek na našim cestama ima oko 50.000 neregistriranih vozila. Ta vozila i njihovi neodgovorni vozači time pogoršavaju stanje sigurnosti, izlažu se visokim kaznama, a u slučaju nesreće dužni su nadoknaditi cjelokupnu štetu.

 

 

 

Za veliki doprinos u poboljšanju sigurnosti cestovnog prometa Zlatnom plaketom je nagrađen Denis Pavela iz PU dubrovačko-neretvanske. Naime, u području djelovanja te PU postignuti su najbolji rezultati u Hrvatskoj - 50 posto manje smrtno stradalih i 59 posto manje nesreća sa smrtno stradalima. Nagradu mu je uručio prof. dr. Željko Marušić, predsjednik Hrvatske automobilske udruge.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja