Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Objavljen crkveni program Feste svetog Vlaha

19.01.2015.


Objavljen je i crkveni program Feste sv. Vlaha 2015. na kojem se nalazi redoslijed i satnica crkvenih događanja. Predvoditelj mise na blagdan sv. Vlaha je porečki i pulski biskup mons. dr. Dražen Kutleša, koji je kao sjemeništarac pohađao Klasičnu gimnaziju Ruđera Boškovića u Dubrovniku.

 

 

 

 

Propovjednik tijekom trodnevlja bit će isusovac dr. Dalibor Renić, profesor na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu. Trodnevnica uoči blagdana koja započinje u petak, 30. siječnja, ove godine će, zbog obnove crkve sv. Vlaha, biti u katedrali. Misa počinje u 18 sati, a svake večeri nakon mise bit će program pod nazivom „Učenici sv. Vlahu“.  

 

 

 

Uoči blagdana je svečano otvaranje Feste na Kandeloru, 2. veljače, u 15.30 sati, svečana Večernja je u 17.30 u katedrali, a nakon nje slijedi koncert katedralnih zborova.

 

 

 

Na blagdan sv. Vlaha, 3. veljače, središnji događaj je svečano euharistijsko slavlje u 10 sati nakon kojeg slijedi svečana procesija Gradom. Poslijepodne u 15.30 počinje pozdrav barjaktara katedrali, biskupima i festanjulima, a završetak feste je u nedjelju, 8. veljače. Toga dana misa na Gorici sv. Vlaha je u 9 sati, a u podne će biti spušten barjak sv. Vlaha u Gradu. Podnevna misa slavit će se u katedrali.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja