Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Vlahušić s vojnim invalidima o stanovima na Nuncijati

21.01.2015.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je predstavnike hrvatskih ratnih vojnih invalida, branitelja Domovinskog rata, kojima je 2009. godine dodijeljeno zemljište na Nuncijati za izgradnju 60 stanova u svrhu stambenog zbrinjavanja.

 

 

 

 

 

 

-"Obveza Grada Dubrovnika je da što prije stvori uvjete kako bi se na Nuncijati počelo graditi. Nažalost još nismo uspjeli osigurati ispunjene vaših prava što je naš veliki dug“, poručio je Vlahušić ponudivši nekoliko rješenja. 
 

 


 

 

 

Prvi preduvjet realizaciji projekta, istaknuo je, ispunjen je prošlogodišnjim izmjenama GUP-a, dok je DPU Nuncijata u izradi. Grad Dubrovnik ubrzat će postupak izrade detaljnog plana uređenja, ali i u suradnji s Hrvatskim cestama pospješiti gradnju cestovne i ostale nužne infrastrukture kako bi se na Nuncijati konačno moglo počelo graditi. 
 

 


 

 

 

Vlahušić je također rekao kako je na ovotjednom sastanku s pomoćnikom ministra branitelja Bojanom Glavaševićem dogovoreno da će Ministarstvo branitelja i Grad Dubrovnik financirati gradnju 110 stanova u Mokošici. Ti stanovi  ponudit će se braniteljima koji nisu mogućnosti graditi na zemljištu na Nuncijati ili iz drugih razloga ne mogu čekati realizaciju tog projekta. Grad Dubrovnik izrazio je spremnost da u projektu sudjeluje sa 100.000 kuna po svakom stanu.
 


 

 

 

S predstavnicima branitelja usuglašen je i prijedlog iznalaženja alternativnih lokacija na području Grada Dubrovnika na kojima će moći ostvariti pravo stambenog zbrinjavanja.  

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja