Srijeda, 27. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Župan predstavio plan rada Ureda DNŽ u Bruxellessu

21.01.2015.


Župan Nikola Dobroslavić na radnom je sastanku u prostorijama Hrvatske zajednice županija u Zagrebu predstavio plan rada Ureda Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellessu za 2015. godinu.

 

 

 

Naime, DNŽ potpisanim Sporazumom o suradnji s Karlovačkom, Brodsko-posavskom i Vukovarsko-srijemskom županijom zajedno koordinira predstavljanje regionalne samouprave u središtu Europske unije.

 

 

 

Na sastanku sa županom Dobroslavićem sudjelovali su karlovački župan Ivan Vučić, brodsko-posavski župan Danijel Marušić, zamjenika vukovarsko-srijemskog župana Željko Cirba te predstavnici županijskih razvojnih agencija. Okupljeni su  razgovarali o koordinaciji aktivnosti, definiranju događanja, ali i o načinu komunikacije i izvještavanju.

 

 

 

Trenutno u Bruxellesu djeluje oko 300 predstavničkih ureda s ciljem informiranja, umrežavanja, lobiranja, povezivanja i promoviranja lokalnih i regionalnih područja. Bitna poluga u tome je i Mreža europskih regija za istraživanje i inovacije koja je osnovana 2001.  i koja trenutačno broji preko 117 partnera.

 

 

 

Na sastanku je predstavljen je i projekt Odbora regija „Otvoreni Dani“  na kojem se prezentiraju dobre poslovne prakse i nove ideje za suradnju s partnerima.

 

 

 

Inače, Ured DNŽ, osnovan 2010. godine,  obavlja  monitoring o mogućnostima financiranja programa i projekata EU, promiče interese županije među poslovnim subjektima u Belgiji, ali i organizira stručno usavršavanje, edukaciju i praksu. Od sada će kroz  isti predstavnički ured to će biti omogućeno i Karlovačkoj, Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja