Ponedjeljak, 28. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Svađa CG i BiH oko Sutorine pa neki predlažu: Trebinju su bliže Kupari nego Sutorina

25.01.2015.


Dok traju polemike između Crne Gore i Bosne i Hercegovine oko područja Sutorine, te se najavljuje i eventualna međurodna arbitraža budući bosansko-hercegovačka strana traži da to pogranično područje bude s njihove strane granice, neki crnogorski političari se tome suprostavljaju riječima:

 

 

 

 

 

- Ako Trebinje treba dobiti  izlaz na more, mnogo bliže su im Kupari, nego Sutorina, rekao je lider građanske liste "Izbor", Dušan Radović Krušo, podsjećajući na raniju izjavu vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Srpske pravoslavne crkve  Grigorija da ne postoji nijedno zaleđe tako blizu mora, a da nema i izlaz na more.

 

 

 

 

 

Radović je naglasio kako se njegova lista zalaže da Sutorina treba pripasti koje je i pripadala, Crnoj Gori, te kako se to ne može dovoditi u pitanje. 

"Živio sam u SFRJ, SRJ, državi Srbija i Crna Gora, sad živim u Crnoj Gori. Ne bih bio sretan da me sahrane u Bosni", kazao je.

 

 

 

 

 

Kako donose crnogorski mediji, napise napise u BiH o teritorijalnim aspiracijama vladike Grigorija vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Srpske pravoslavne crkve, Grigorija, prema Crnoj Gori, Radović je komentirao da vladika Grigorije nije nikada govorio o statusu Sutorine u tom kontekstu. On je ocijenio i kao glupost da je Vladika Grigorije uputio vlastima Bosne i Hercegovinu 15. siječnja inicijativu za međunarodnu arbitražu oko dijela jadranske obale u blizini Igala u Crnoj Gori.

 

 

 

 

Inače, o razgraničenju u Sutorini razgovarat će ministri vanjskih i unutarnjih poslova BiH i Crne Gore početkom idućeg tjedna, iako je BiH parlament već odbio ratificiranje sporazuma o granici s Crnom Gorom tražeći povrat teritorija Sutorine, naselja između Dubrovnika, Herceg Novog i Trebinja s izlazom na more.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja