Subota, 4. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

HBO PRESS TURA IGRE PRIJESTOLJA: Dubrovnik je savršen Kraljev Grudobran

26.01.2015.


U Dubrovniku je proteklog vikenda, u organizaciji svjetski poznate producentske kuće HBO, te u suradnji s Embassy Films Croatia, HTZ predstavništva u Londonu i Turističke zajednice grada Dubrovnika, boravila grupa od devetnaest inozemnih novinara na putovanju na kojem su upoznali jednu od najvažnijih lokacija snimanja planetarno popularne serije „Igra prijestolja“ – Dubrovnik „King's Landing“. Grupu od devetnaest novinara sačinjavali su predstavnici globalnih medijskih kuća s više kontinenata, a impresije o našem gradu kao prijestolnici sedam kraljevstava opisuju rječju – savršen!

 

 

 

Novinari – predstavnici  globalnih medijskih kuća s više kontinenata , iz britanskih, kanadskih, francuskih, njemačkih, belgijskih, meksičkih, australskih i nizozemskih medijskih kuća : MTV, MTV.co.uk, The Sun, The Daily Star, Yahoo Movies, Metro, Metro News, E Talk, Radio Times, SFX / Games Radar, IGN, News Ltd., Gamestar i Reforma,  upoznali su Dubrovnik kao Kraljev grudobran. Bili su smješteni u hotelu Excelsior, koji je bio domaćin pića dobrošlice, a iste večeri, u subotu 24. siječnja  Turistička zajednica grada Dubrovnika organizirala je tematsku večeru u restoranu Ragusa 2. Poseban jelovnik pripremljen za tu prigodu bio je sastavljen od recepata iz knjige inspirirane serijalom Igra prijestolja – A Feast  of Ice and Fire. Sastojao se od slijedova poput Variva od govedine i ječma, pečene piletine s medom i grožđicama, salate s jabukama i pinjolima, te prženim jabukama, jelima u kojima su uživali i likovi iz serije „Igra prijestolja“. Novinari su bili iznenađeni, a posbno su ih se dojmili „dodaci“ ovom jelovniku – domaći sir i sir iz ulja, pršut rezan ispred njih i dubrovačke prikle. U suradnji s turističkom agencijom Elite travel organizirana je tura  „Igra prijestolja“, na kojoj je stručna vodička, ujedno i sama obožavateljica serije i statistica, Ivana Radić, sudionike ture vodila na većinu lokacija snimanja protekle četiri godine, od Lovrijenca, Pila, Svete Marije, Kneževog Dvora, zidina i tvrđave Minčeta, sa završetkom u Arboretumu Trsteno. Novinari, ujedno i obožavatelji serije, prepoznavajući lokacije, bili su oduševljeni ljepotom Kraljevog grudobrana. 

 

 

 

Najpoznatija HBO produkcija i najgledanija serija ikad, snima se u Dubrovniku od 2011. godine, a prema obrazloženju razloga dolaska u Dubrovniku od strane glavnih producenata Davida Beniofa i D.B.Weissa opis Kraljevog grudobrana u knjigama George Martina podudara se s izgledom i pozicijom Dubrovnika. U kratkim filmovima koji se objavljuju uoči svake nove sezone emitiranja , produkcijski tim i glumci iz serijala , neskriveno iskazuju oduševljenje Dubrovnikom, gostoprimstvom stanovnika i Hrvatskom. Prema  poznatim svjetskim medijima, poput američkog Buzz Feed portala koji se bavi filmskom industrijom, Dubrovnik je trenutno najvažnija lokacija za Igru prijestoja s obzirom da „igra“ ulogu prijestolnice Sedam kraljevstava.

 

 

 

 

Dubrovnik je u svijetu sve prepoznatljiviji kao Kraljev grudobran (King's Landing), organiziraju se specijalizirane ture obilaska „Putevima Igre prijestolja“, novinari iz svijeta istražuju historijske lokacije i sve više svjetskih medija prepoznaje Dubrovnik kao idealnu filmsku destinaciju.

 

 

 

Putovanje devetnaest novinara HBO je organizirao uoči izdavanja DVD-a četvrte sezone, a najavio također da će se 8.veljače na HBO kanalima emitirati video pod nazivom „A Day in the Life“ u kojem se pojavljuje i Dubrovnik.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja