Subota, 8. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Županija će biti domaćin Večere od Kandelore

27.01.2015.


Župan  Nikola Dobroslavić bio je prinuđen reagirati na situaciju u kojoj je bivša vlast u Gradu Dubrovniku odlučila ne pozivati uzvanike na ovogodišnju Festu sv. Vlaha, premda je za pozivanje i Večeru od Kandelore, prema riječima Povjerenika Vlade RH Niko Pavlovića, imala i organizacijske i financijske kapacitete, priopćeno je iz županijske uprave.

 

 

 

 

Nakon obavljenih razgovora s više gospodarstvenika koji su ponudili pomoć u organizaciji,  s festanjulima ovogodišnje Feste i rektorom crkve Sv. Vlaha te razgovora s Povjerenikom nametnula se ocjena da je neprihvatljivo zbog raspuštanja gradske vlasti umanjivati Festu sv. Vlaha nepozivanjem uzvanika.

 

 

 

 

Budući da Vladin Povjerenik smatra da ne može odstupiti od odluke bivšeg gradonačelnika da se ne organizira pozivanje i Večera, Županija je odlučila biti domaćin uzvanicima i skupa s gospodarstvenicima i festanjulima organizirati Večeru od Kandelore. Na večeri će se osigurati uloga i mjesto Grada kroz Povjerenika Vlade. O namjeri je obaviješten dubrovački biskup monsinjor Mate Uzinić koji je potvrdio dolazak na tradicionalnu Večeru.

 

 

 

 

-  Obavještavamo javnost da se danas upućuju pozivi državnom vrhu, diplomatskom zboru i drugim uzvanicima koje Županija poziva u svečanim prigodama, u kojima ih se poziva na Festu Sv. Vlaha i na Večeru od Kandelore koja će se organizirati u hotelu Hilton na Kandeloru, 2. veljače u 20,00 sati, stoji u priopćenju iz Županije.

Najčitanije (7 dana)

U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine
U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Župan uputio čestitku povodom 25. obljetnice VRO Oluja


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja