Subota, 25. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Vjernici iz Mandaljene u Poljičkoj Republici

27.01.2015.


Vjernici župe sv. Marije Magdalene u Mandaljeni sa župnikom don Vilimom Petrovićem su se u subotu, 24. siječnja uputili na jednodnevan izlet u mjesta bivše Poljičke Republike. To je prvi od tri planirana župna izleta ove godine.

 

 

 

Krenuvši u ranim jutarnjim satima, vjernici su prvo posjetili Svetište Majke Božje lurdske u Vepricu i obišli ga. Najzanimljiviji dio su mnogima bile u mramor ugravirane poruke koje ljudi već godinama donose na dar Majci Božjoj, u znak zahvalnosti za svoje uslišane molitve. Boravak u Vepricu ipak nije dugo trajao, pa su nakon euharistijskog slavlja kojeg je predvodio župnik don Vilim krenuli dalje, do Omiša. Tamo ih je dočekao lokalni vodič s kojim su posjetili Gradski muzej i vidjeli ostavštine Rimskog Carstva.

 

 

 

Obilazeći dalje bivši teritorij Republike, posjetili su svetište sv. Leopolda Mandića, posebno u jednu ruku zato što je smješteno u špilji, a u drugu ruku zbog svečevog porijekla iz Herceg Novog te njegove titule zaštitnika Dubrovačko-neretvanske županije. Zadnje mjesto koje su posjetili bio je spomenik poljičke junakinje Mile Gojsalić. Do njenog lika, međutim, nisu mogli doći, ali su, popevši se na stijenu iznad, mogli zato uživati u pogledu koji puca na rijeku Cetinu.

 

 

 

Umorni i izgladnjeli, izletnici su se uputili na ručak u konobu „Seljačka kuća“, u kojoj su probali specijalitete tog područja, poput soparnika, i dobro se zabavili. Međutim, svemu dođe kraj, te su se izletnici dolaskom večeri oprostili od domaćina i uputili natrag u svoju župu.

 

 

 

Vjernici župe Mandaljene su pokazali veliko zadovoljstvo izletom, koje ih je potaknulo na još željnije iščekivanje izleta u Lourdes u svibnju, te zatim, krajem ljeta, u Posavinu i Slavoniju.

 

 

Milka Maria Varela

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja