Subota, 21. srpnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Završna konferencija projekta „Baština - pokretač razvoja“

10.02.2015.


Projekt prekogranične suradnje Hrvatska - Crna Gora "Baština - pokretač razvoja", financiran s 4,2 milijuna kuna iz fondova Europske unije, završio je nakon 23 mjeseca trajanja.

 

 

S hrvatske strane proveo je Zavod za prostorno uređenja Dubrovačko-neretvanske županije s partnerima Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA i Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

Projekt se provodio za pilot područje Dubrovnika. Napravljeno je 5 stručno-znanstvenih studija koje su istražile ovo područje sa svih aspekata, interdisciplinarno, najnovijim metodologijama između kojih je i HIA odnosno Procjena utjecaja na Dubrovnik kao znamenitost svjetske baštine.

 

 

Iz ZPU DNŽ navode kako su se tijekom projekta  „upoznali se s kolegama s prekograničnog područja, zajedno s njima održavali predavanja i radionice o krajobrazu i novim tehnologijama u zaštiti, vrednovanju i upravljanju baštinom, putovali da bi se upoznali s primjerima dobre prakse, pozivali građane, udruge, institucije, političke stranke da sudjeluju u našim aktivnostima koje smo tijekom projekta osmišljavali i provodili. Organizirali smo izložbe, koncerte, simpozije, promovirali brošuru i kartu, a sve u cilju podizanja svijesti o tome kako baština može koristiti kao pokretač razvoja.“.

Najčitanije (7 dana)

Do 1. rujna ulica Put Tihe od 19 do 24 sata postaje pješačka zona
Stabilizirano težište nekretnina na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja