Utorak, 29. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Mještani Mlina potpisuju peticiju za zaštitu Morske tarace

12.02.2015.


Dio stanovnika Mlina potpisao je i poslao načelniku Općine Župa dubrovačka Silviju Nardelliju peticiju kojom traže zaštitu ambijentalnih i drugih vrijednosti Morske tarace u Mlinima. Investiciju na Morskoj taraci financiraju Općina Župa dubrovačka i župska Turistička zajednica. Osim peticije na Facebooku je otvorena grupa pod nazivom „Zaštitimo Morsku taracu“.

 

 

 

 

 

U peticiji stoji:

 

 

Poštovani gospodine načelniče,

 

Javljamo Vam se povodom najava o građevinskom zahvatu na tzv. „morskoj taraci“ u Mlinima, čest. zem. 761, k.o. Zavrelje, koja se vodi kao pomorsko dobro. Radovi koji su najavljeni bi pored potrebne obnove doveli do izmjena koje nisu u skladu s Zakonom o pomorskom javnom dobru kao i zaštiti spomeničke baštine.  Naša molba je da općina Župa dubrovačka organizira javnu raspravu, kako bi se zainteresiranim mještanima Župe dubrovačke omogućio uvid u idejni projekt uređenja postojećeg objekta na spomenutoj čestici,  iznošenje mišljenja o istom, te provođenja obnove u skladu s pozitivnim zakonima Republike Hrvatske koji se odnose na spomeničku baštinu  lociranu na pomorskom javnom dobru.

 

 

 

 

 

Zbog iznimne važnosti koju mi kao potpisnici ali i drugi zainteresirani mještani naše Općine pa i šire pridajemo ovoj zamolbi, molimo Vas da se na ovu zamolbu očitujete u zakonskom roku, te da istovremeno planirate poziv na javnu raspravu po ovom predmetu.

 

 

 

Za četvrtak u 14 sati najavljen je sastanak dijela potpisnika peticije s načelnikom Silvijom Naredellijem. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja