Četvrtak, 1. listopada 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Nardelli o Morskoj taraci: Mlini ne zaslužuju derutni objekt

13.02.2015.


Radimo adaptaciju Morske tarace koja je u derutnom stanju i nema tu ničeg značajnog, kazao je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli komentirajući peticiju i sastanak s dijelom mještana Mlina koji su tražili da se zaštiti taj jedan od prepoznatljivih građevina u Mlinima.

 

 

 

 

- Sve ostaje u istim gabaritima i visinama. Radi se rušenju postojećeg zida kojemu prijeti urušavanje i vraćanje tog zida u prvobitno stanje. Planirana je mogućnost proširenja ceste za dvadesetak centimetara koja je u lošem stanju, a i da mogu proći interventna vozila, primjerice vatrogasci, objašnjava Nardelli, dodajući kako će se nakon rušenja zida, procijeniti je li moguće zid unijeti tih dvadesetak centimetara u cestu.

 

 

 

 

- U planu je uređenje i plažnog dijela kupališta ispod Morske tarace koje je sada u više razina, te će u konačnici taj dio biti u jednom dijelu i obložen kamenom. Sanirao bi se i postojeći zid s morske strane, u dijelu gdje nedostaje ili je oštećen kamen, samo bi se fugiralo, objašnjava Nardelli te kao najznačajniji dio projekta ističe skidanje platoa tarace koji se sada u lošem stanju.

 

 

 

 

- Taraca je sada valovita i neravna i više puta je popravljana, a tu su i borovi koji su taj plato izdigli. Potrebno je izravnati taracu, staviti betonsku ploču, na koju bi trebala biti postavljena keramika, pojašnjava načelnik.

 

 

 

 

Pojasnio je i kako će trećina tarace biti restoran, druga trećina kavana, dok je preostali dio predviđen za sunčalište odakle će skalini voditi na donji dio, odnosno kupalište.

 

 

 

 

Komentirajući peticiju i negodovanje dijela mještana Mlina, načelnik Nardelli kaže:

 

 

 

- Nažalost su krenule dezinformacije među mještanima. Nitko nije sagledao projekt, nego su krenuli s peticijom prema Općini Župa dubrovačka, te dopisima medijima, županijskim uredima, te s objavama na Facebooku. Stalno ponavljam da se ovdje ne radi o nikakvoj izgradnji, već samo o saniranju postojećeg stanja i ne vidim razlog zbog kojeg bi netko bio protiv toga. Mještani su prvo trebali tražiti točnu informaciju u Općini, te uvid u projekt, a ne kroz kuloarske priče stvoriti nepotrebnu pompu.

 

 

 

Silvio Nardelli smatra kako je zajednički sastanak s mještanima rezultirao da se njihove zamjerke u odnosu na projekt svedu na to treba li taracu popločati keramikom ili kamenom, te sitnice vezane uz obalni zid od mora u dijelu koji je izdignut preko Morske tarace.

 

 

Rekao je i kako će sa svojim suradnicima, projektantom i nekolicinom ljudi iz Mlina zajedno sagledati sve detalje vezane uz projekt te kako Općina želi poštivati realna i prihvatljiva mišljenja mještana vezana uz projekt.

 

 

 

Nardelli je posebno naglasio kako Morska taraca nije pod ikakvom konzervatorskom zaštitom, te dodao:

 

 

 

- Ne radimo ništa za što treba dozvola, ne mijenjaju se nikakve visine, već se samo provodi sanacija postojećeg stanje. Stanje Morske tarace je loše i neprimjereno mjestu kao što su Mlini, te nije uredu da pored novouređenog hotela Mlini koji će biti otvoren za ovu turističku sezonu postoji takav derutni objekt. U konačnici to je i općinska zakonska obveza kao i obveza drugog investitora a to je župska Turistička zajednica, koja je dužna u takve projekte ulagati novac od boravišne pristojbe.

 

 

 

Ukupna investicija prema načelnikovim riječima, iznosi 1,5 milijuna kuna plus PDV, što je onda oko 2 milijuna kuna.

 

  

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja