Srijeda, 26. veljače 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

O istini i lažima o hrani s Anitom Šupe u Gradskoj knjižnici

15.02.2015.


Druženje s nutricionisticom Anitom Šupe povodom izlaska revidiranog i proširenog izdanja njezine popularne knjige „Istine i laži o hrani“ održat će se u srijedu 18. veljače u čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 19 sati.

 

 

 

Knjiga otkriva sve o hrani koja ubija i hrani koja liječi, o zdravom mršavljenju bez gladovanja, o zdravoj probavi, zašto sve više ljudi ne podnosi gluten i žitarice, što je disbioza crijevne flore i propusnost crijeva, kako se hraniti kod IBS-a i drugih probavnih tegoba, zašto su masnoće zdrave i potrebne i još puno toga.

 

 

 

Ovo je jedina knjiga na hrvatskom jeziku koja se argumentirano obračunava s ustaljenim predrasudama i pogrešnim uvjerenjima o prehrani. Na cjelovit i jasan način opisuje najveće probleme moderne prehrane, otkriva uzroke epidemije debljine i kroničnih bolesti, te nudi jednostavna i konkretna rješenja za regulaciju tjelesne težine i poboljšanje zdravlja.

 

 

 

Autorica će nakon predstavljanja odgovarati na pitanja zainteresiranih koji će moći kupiti knjigu po promotivnoj cijeni.


 

 

Anita Šupe diplomirala je prehranu i nutricionizam na Geteborškom sveučilištu u Švedskoj i posvetila se proučavanju stvarne povezanosti prehrane i zdravlja. Kako sama ističe na svojoj internetskoj stranici, www.anitasupe.com,  njezino znanje osim formalnog školovanje utemeljeno je na višegodišnjem samostalnom izučavanju stručne literature o utjecaju prehrane na zdravlje, kao i na iskustvu iz rada s ljudima. Također ističe kako ona ne slijedi službeno prihvaćene stavove i prehrambene smjernice, jer su oni znanstveno neosnovani, to jest rezultat su loše provedenih zastarjelih istraživanja i iznad svega komercijalnih interesa.
 

U svibnju 2012. Šupe  je izdala  knjigu “Istine i laži o hrani” koja je brzo stekla veliku popularnost, a objavljena je  i na slovenskom, srpskom i makedonskom jeziku. Nakon nepune tri godine, u siječnju 2015., izdala je novo revidirano i prošireno izdanje “Istine i laži o hrani”, a još od 2010. piše i istoimeni blog.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja