Subota, 6. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Uspješan poslovni susret vinara i ugostitelja

18.02.2015.


Poslovni susret vinara i ugostitelja okupio je u Vrtovima sunca u Orašcu, više od 150 sudionika. Organizirali su ga Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA u cilju što bolje promocije naših vina i njihove bolje zastupljenost na vinskim kartama naših hotela i restorana. Željelo se također omogućiti ugostiteljima da na jednom mjestu susretnu vinare, otkriju nova vina i uvrste ih na svoje vinske liste. Susret je bio zatvorenog tipa kako bi se sudionici mogli fokusirati upravo na posao.

 

 

 

- Posve smo sigurni da je turistička ponuda u našoj županiji manjkava i neodgovarajuća ako ne uključuje županijska vina, a koja su i najbolja hrvatska vina uopće. Ove aktivnosti proizlaze i iz Strategije razvoja vinarstva i vinogradarstva Dubrovačko-neretvanske županije koju je usvojila Županijska skupština – kazao je prilikom otvorenja susreta župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

 

 

 

Zamjenik predsjednika Strukovne grupe hotelijera i ugostitelja pri HGK – Gospodarskoj komori Dubrovnik Nikola Bogoje uputio je riječi pohvale i podržao ovu inicijativu, kao i Jozo Rabušić koji je u ime vinara naglasio da se sustavno radi na kvaliteti proizvoda.

 

 

Ovaj susret dio je Dubrovnik FestiWinea, županijskog vinskog festivala kojeg Županija i DUNEA organiziraju po drugi put ove godine u travnju. Vido Bogdanović, ispred agencije Dubrovnik Partner, koja je zadužena za produkciju festivala, najavio je ovogodišnja događanja, vinsku setemanu od 20. do 26. i samu izložbu vina 24. i 25. travnja te, koristeći novi slogan HTZ-a, završio riječima kako će Dubrovnik tada biti ''full of wine''.

 

 

 

Na susretu je bilo ukupno 50 izlagača, među kojima i šest proizvođača tradicijskih proizvoda, a namjera je organizatora da ovakvi poslovni susreti postanu stalni događaj početkom godine.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja