Srijeda, 22. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Umro Goran Violić, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje

20.02.2015.


Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik Goran Violić preminuo je 19. veljače 2015. u 51. godini života. 

 

 Goran Violić rođen je 26. srpnja 1964. u Dubrovniku. Bio je oženjen i otac dvaju sinova. Diplomirao je na Pomorskom fakultetu u Dubrovniku te magistrirao kriminalistiku na poslijediplomskom studiju Policijske akademije MUP. 

 

 

 

Do 2005. radio je na raznim rukovodnim pravosudno-policijskim poslovima u Ministarstvu pravosuđa. Bio je dragovoljac Domovinskog rata, dva puta odlikovan od strane Predsjednika RH te dobitnik Plaketa 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO. 

 

 

 

Na poziv Vlade SAD-a boravio je 2000. godine u individualnom posjetu SAD-u, gdje je upoznao rad i djelovanje kaznenih sudova, pravosudnih tijela, imigracijskog ureda, obalne straže, policije i lokalne zajednice. 

 

 

 

U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje radio je od 2005. godine kao pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik. Sudjelovao je na više domaćih i međunarodnih konferencija, kongresa i vježbi, na temu načina aktiviranja i djelovanja civilnih i vojnih agencija u borbi protiv terorizma, otklanjanju posljedica prirodnih i civilizacijskih katastrofa te upravljanja u kriznim situacijama. Sudjelovao je na sastancima Jadransko–jonske inicijative, EUROMED PPRD South radionicama, NATO CPC seminarima o jačanju civilno-vojne suradnje i partnerstva te je sudjelovao na dvije međunarodne simulacijske vježbe SEESIM-SIDM CAX u suorganizaciji US Joint Forces Command. 

 

 

 

U svojstvu voditelja delegacije DUZS-a, u NATO stožeru u Bruxellesu sudjelovao je u pripremi i organizaciji medijskog praćenja međunarodne NATO civilno-vojne vježbe IDASSA 07.  Sudjelovao je na dva svjetska kongresa CBMTS - Industry o kemijskoj, biološkoj, radiološkoj i nuklearnoj znanosti i nadzoru posljedica, kao i na pripremi vježbi. 
 

 

 


Bio je član predsjedništva Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, ogranka Dubrovnik te područnog kluba Međunarodne policijske udruge IPA u Dubrovniku. 

 

 


Svojom neiscrpnom energijom i entuzijazmom, Violić je dao značajan doprinos u stvaranju sustava zaštite i spašavanja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. 

  

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja