Nedjelja, 7. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Dubrovnik i Prljavci za Pava

22.02.2015.


“Dobra večer mom Dubrovniku i svima u Revelinu, ovdje vaš Pavo Hađija. Iako sam u Varaždinskim toplicama, večeras sam s vama i Prljavim kazalištem u Dubrovniku. Puno vam hvala što ste došli i zabavite se i za mene. Hvala svima koji pomažu, obećajem da ću se i dalje boriti, pozdrav svima.”

  

Tim je riječima u telefonskom javljanju iz Varaždinskih toplica 24-erogodišnji Pavo Hađija dao znak za početak humanitarnog koncerta Prljavog kazališta u dubrovačkom Culture clubu Revelin. Javljanje je popratila eksplozija oduševljenja okupljene publike, jer je mnogima to bilo prvi puta da čuju mladića čija je teška nesreća na Badnjak 2014. doslovno podigla na noge Dalmaciju i dobar dio Hrvatske. Naime, odmah nakon automobilske nesreće, mogle su se čuti zlokobne prognoze kako Pavo možda neće moći niti samostalno disati, kamoli hodati. Njegova Torcida, Dubrovnik, Dalmacija, pa i cijela Hrvatska počeli su skupljati novac potreban za rehabilitaciju. Koncet Prljavaca u Revelinu bio je vrhunac akcije, a sav će prihod od ulaznica ići u njegov fond za liječenje.


 

 

Prljavo kazalište je, osim tko zna kojeg dokaza da su uvijek tu kad treba pomoći, dokazalo i da su nakon više od tri desetljeća rada, u izvrsnoj sviračkoj formi i da im ne nedostaje motiva da kombijem putuju sedam sati do Dubrovnika kako bi sa svojom publikom dugo u noć pjevali hitove uz koje su mnogi odrastali.


 

 

Naravno, vrhunac koncerta je “Mojoj majci”, ali ovu izvedbu mnogi će pamititi jer je na ekranu iza banda išao filmic s prizorima iz Pavova života. Nije floskula kad kažemo da Prljavci uvijek nepogrešivo znaju osjetiti život tzv. malog, tzv. običnog čovjeka i razveseliti ga barem na dva sata. Kako saznajemo, za kraj godine grupa priprema novi album.

 

 

 

A Pavo? I dalje prikovan za krevet, ali je neki dan sam uspio pomaknuti dva prsta desne ruke. Pred njim i njegovim prijateljima koji ga ne ostavljaju niti sekunde, duga je borba.

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja