Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/zupskipo/public_html/connect/spajaj.php on line 4
WHO upozorava da bi gripa mogla neugodno iznenaditi - Župskiportal.hr - Novi župski đir

Subota, 26. svibnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

WHO upozorava da bi gripa mogla neugodno iznenaditi

27.02.2015.


Pandemija gripe i dalje je opasnost za svijet pa bi vlade morale pojaèati nadzor i biti spremne uhvatiti se s njom u koštac, objavila je u petak Svjetska zdravstvena organizacija.

 

 

 

 

- Gripa je sasvim nepredvidiva pa nije moguæe predvidjeti ni gdje bi pandemija mogla izbiti ni koji bi je virus mogao izazvati - objavio je WHO.

 

 

 

 

Svijet je imao sreæu što je posljednja pandemija gripe koju je 2009/2010 izazvao soj svinjske gripe H1N1 bila razmjerno blaga, kaĹľe ta agencija Ujedinjenih naroda.

 

 

 

 

U izvještaju o gripi na sedam stranica WHO naglašava kako je svijet sad u mnogoèemu za pandemiju gripe pripremljen bolje nego ikad: bolje se prate virusi gripe i na Ĺľivotinjama i na ljudima.

 

 

 

 

WHO-ov Globalni sustav praæenja i reakcije na gripu, u koji su ukljuèena 142 laboratorija u 112 zemalja, 2014. je testirao gotovo dva milijuna klinièkih uzoraka.

 

 

 

 

"Pozornim praæenjem nestalnoga svijeta virusa gripe ti laboratoriji zapravo funkcioniraju kao osjetljiv sustav za rano uzbunjivanje", kaĹľe se u WHO-ovu izvještaju.

 

 

 

 

Pod naslovom "Upozorenje: budite spremni na iznenaĂ°enja", WHO pozdravlja napredak u virološkim istraĹľivanjima koji je poveæao kapacitete za otkrivanje i razumijevanje novih virusa, kao i za procjenu pandemijske opasnosti i praæenje širenja virusa.

 


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 177

Najčitanije (7 dana)

ŠUSTAR S NARDELLIJEM: I dalje æemo poticati obnovu turistièkih kapaciteta
GDPR: Smiju li roditelji bez dozvole djece vidjeti ocjene u imeniku
Župski laureati su ès Anðela Æesiæ, Petar Ivelja i Marijo Baroviæ


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja