Nedjelja, 9. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Dubrovčani biraju gradonačelnika

08.03.2015.


U Dubrovniku se danas provode izvanredni izbori za dubrovačkog gradonačelnika i članove Gradskog vijeća. Bira se između pet kandidata za gradonačelnika, te deset lista.

 

 

 

 

Natječu se koalicija HDZ-HSS-HSP AS-HSLS-BUZ-HDS, a njihov kandidat za gradonačelnika je ujedno i nositelj liste HDZ-ov Mato Fraković, dok su kandidati za zamjenike također HDZ-ovi Sanja Putica i Blaž Pezo.

 

 

 

 

Kandidat za gradonačelnika i nositelj liste koalicije HNS-SDP-HSU je bivši dubrovački gradonačelnik HNS-ov Andro Vlahušić, a kandidati za zamjenike su mu SDP-ova Tatjana Šimac Bonačić i nezavisni Željko Raguž. Inače Raguž je suspendirani predsjednik dubrovačkog HSS-a, zbog pokušaja neuspjele političke trgovine koja je prošli tjedan dospjela u medije, kao i zbog davanja potpore Vlahušiću suprotno odluci središnjice HSS-a, koja je podržala Hrvatsku demokratsku zajednicu.

 

 

 

Za povjerenje glasača natječe se i Dubrovački demokratski sabor (DDS), a njihov kandidat za gradonačelnika i nositelj liste je Pero Vićan, dok su mu kandidati za zamjenike također članovi te stranke Doris Lepeš Matić i Lukša Matušić.

 

 

 

Za gradonačelnika, kao i za Gradsko vijeće natječe se i Živi zid. Njihov kandidat, ujedno i nositelj liste je predsjednik dubrovačke podružnice te stranke Hrvoje Kukuljica, dok su mu kandidatkinje za zamjenice Vesna Ribić i Dinka Lovrić.

 

 

 

Na izborima je i Kandidacijska lista grupe birača (KLGB) Mara Kristića, odnosno lista Zajedno za Grad. Kandidat za gradonačelnika je nositelj liste Maro Kristić, a kandidati za zamjenike Dolores Lujić te Đivo Dražić.

 

 

 

 

U Gradskom vijeću Grada Dubrovnika svoje mjesto traže i Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku, s nositeljem Dživom Brčićem, Hrvatska konzervativna stranka (HKS) s nositeljem Nikom Radićem, te OraH kojem je nositelj liste Tomaž Jurišić, te  KLGB Mara Marušića, kao i KLGB Boža Miletića.  

 

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja