Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/zupskipo/public_html/connect/spajaj.php on line 4
Francuski tužitelj: Kopilot je namjerno strušio avion u Alpama - upskiportal.hr - Novi upski ir

Subota, 26. svibnja 2018.Poetna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Poetna / Aktualno /

Francuski tužitelj: Kopilot je namjerno strušio avion u Alpama

26.03.2015.


Francuski tužitelj Brice Robin rekao je na izvanrednoj press konferenciji da je rušenje aviona bilo namjerno. "Kopilot Andreas Lubitz je posljednjih deset minuta sam bio u kabini. Sigurno je bio živ jer se èuje kako normalno diše. Nije rekao ni rijeèi. Drugi pilot ga je iza vrata molio da ga pusti unutra. Nekoliko puta je i zaplakao".

 

 

 

 

 

Tužitelj Robin je tu tvrdnju iznio pozivajuæi se na audio snimku iz kokpita.Andreas Lubitz imao je 28 godina. I on i pilot bili su Nijemci.

 

 

 

 

U zadnjim sekundama na snimci èuju se vriskovi putnika. "Mislimo da su tek tada shvatili što se dogaða", objasnio je. Na kraju leta èuje se alarm koji upozorava na blizinu tla.

 

 

 

 

Tužitelj je dodao da nema indikacija da se radi o teroristièkom èinu.

Lubitz je Nijemac i imao je 28-godina, a rodom je iz Montabuara.

Razlozi zašto je srušio avion istražiteljima nisu poznati.

 

 

 

 

Još 18 minuta prije tragedije piloti su normalno razgovarali. Kapetan je obavijestio putnike da ubrzo slijeæu u Dusseldorf. Nakon toga je zamolio kopilota da preuzme komande.

Nekoliko minuta nakon toga, pred pilotskom kabinom došlo je do nasilne borbe dok se kapetan pokušavao vratiti unutra, otkrili su istražitelji koji su prouèavali crnu kutiju iz Airbusa. Kopilot je zabarikadirao vrata od kabine, a kapetan je pokušavao uæi unutra. Piloti su vikali jedan na drugoga na njemaèkom jeziku.

 

 

 

 

 

"Èovjek izvana prvo je lagano kucao na vrata, ali nije bilo odgovora. Zatim je vrata udario snažnije, opet bez odgovora," izjavio je istražitelj za New York Times dodavši kako zvukovi upuæuju na to da je kapetan pokušavao razbiti vrata kako bi se vratio u pilotsku kabinu.

Èetiri struènjaka Interpola prikljuèili su se francuskim detektivima pokušavajuæi rasvjetliti što se dogaðalo u posljednih 18 minuta leta. Istražitelj je izjavio kako je do tog trenutka komunikacija izmeðu pilota bila je rutinska i opuštena.

 

 

 

 

- Zašto je to napravio, ne znam. Samo znam da je napravio - rekao je francuski tužitelj i potvrdio da je veæ zatražio njemaèke vlasti da mu daju sve informacije o mladom pilotu.

Podsjetimo, New York Times prvi je objavio kako snimci zvukova iz pilotske kabine njemaèkog aviona pokazuju da je jedan od pilota napustio pilotsku kabinu i da se u nju nije mogao vratiti. Istražitelj je izjavio kako je do tog trenutka komunikacija izmeðu pilota bila rutinska.

 

 

 

"Èovjek izvan kabine prvo je lagano kucao na vrata, ali nije bilo odgovora. Zatim je vrata udario snažnije ali bez odgovora", izjavio je istražitelj dodavši kako zvukovi upuæuju na to da je pilot pokušavao razvaliti vrata kako bi se vratio u pilotsku kabinu.

 

 

 

 

Kopilot aviona bio je zaposlen u toj kompaniji od rujna 2013. godine i imao iza sebe 630 sati letaèkog iskustva, rekla je glasnogovornica "Lufthanse". Kopilot se školovao u Bremenu, u letaèkoj školi "Lufthanse", koja je "majka-firma" kompanije "Germanwings", navela je glasnogovornica.

 

 

 

 

Kapetan leta imao je više od 6. 000 sati letenja, navode njemaèki mediji u izvještajima o avionu koji se srušio u južnoj Francuskoj.

 

 

 

N1


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 177

Najitanije (7 dana)

ŠUSTAR S NARDELLIJEM: I dalje æemo poticati obnovu turistièkih kapaciteta
GDPR: Smiju li roditelji bez dozvole djece vidjeti ocjene u imeniku
Župski laureati su ès Anðela Æesiæ, Petar Ivelja i Marijo Baroviæ


Izdava:

upski portal d.o.o.
Put za Petrau 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate utalo Cvjetkovi, glavna urednica

© upski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti koritenja


Poetna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolaie kako bi osigurale bolje korisniko iskustvo i funkcionalnost. Koristei nae stranice slaete se s koritenjem kolaia. Proitajte vie: Uvjeti koritenja