Četvrtak, 23. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Policajac sa župskim prvašima

31.03.2015.


U sklopu projekta „Svaki tjedan- roditelj jedan“ učenike 1. a razreda OŠ Župa dubrovačka  posjetio je Paulin tata Dragan Palameta, policajac. Tata Dragan je došao u odori policajca i objasnio nam da on inače radi u civilu i da je krim-policajac.

 

 

Djeca su zaključila: „Policajac na tajnom zadatku!“ Pričao je o svom zanimanju, pokazao značku, lisice, pendrek, a oružje je ipak ostavio kod kuće. Prikazivao je mnoštvo fotografija policajaca (prometni, granični, pomorski, interventni, krim-policajci…) i policijskih auta („marica“, „vodeni top“, gliser, brod, helikopter). Najviše   je govorio i upozoravao na opasnosti od oružja (bombe, granate, petarde) koje se može pronaći u šumi, pokraj kontejnera ili u prirodi, a koje su ostavili neodgovorni ljudi.

 

 

 

 „Ne smijete dirati te predmete, već obavijestiti roditelje koji će odmah nazvati policiju te će doći pirotehničari i pobrinuti se za to!“ rekao je.

 

 

Djeca su tati Draganu postavila mnoštvo pitanja te ispričali svoje doživljaje iz prometa. „Kao pješaci u prometu morate biti jako pažljivi, a u automobilu uvijek vezani!“ upozorio je Paulin tata. Tata Dragan  djecu je obradovao i darovima. Podijelio je slikovnice, razne letke o sigurnosti u prometu i o tome kako postupiti kad pronađemo oružje. Obukli su odmah i reflektirajuće prsluke sa porukom: „NE ŽELIM BITI ŽRTVA U PROMETU!“

Najčitanije (7 dana)

KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja