Petak, 18. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

DUBROVAČKE KNJIŽNICE: Work with US u Dubrovniku

03.04.2015.


Projekt poslovnih knjižnica – ''Work with US'' koji  promnovira Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u suradnji sa zagrebačkim Ekonomskim fakultetom predstavljen je u četvrtak, 2. travnja, u čitaonici Narodne knjižnice Grad. 

 

Svrha projekta je da se lokalna knjižničarska zajednica potakne na usluge koje se u američkim narodnim knjižnicama već godinama uspješno provode s ciljem jačanja lokalne ekonomije. Voditeljica knjižnice Ekonomskog fakulteta  Sveučilišta u Zagrebu, Zrinka Udiljak Bugarinovski, održala je predavanje na temu kako kreirati poslovnu knjižnicu. Udiljak Bugarinovski ističe kako „polazeći od informacijskih potreba suvremenog gospodarskog života, knjižnice mogu biti glavni transformatori podataka kako industrijskim proizvođačima, tako i malim i srednjim poslovnim poduzećima, obrtnicima, neprofitnim organizacijama itd. Tradicionalna i povijesna usluga knjižnica mora biti redefinirana na način da knjižnice postanu aktivni partneri poslovnoj zajednici, naročito u edukaciji novih pokoljenja profesionalaca“.
Izlaganje o poslovnim knjižnicama održala je i predstavnica Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu Marija Cvetnić Kopljar iz informacijsko-referalnog centra Veleposlanstva te je Dubrovačkim knjižnicama uručila donaciju simbolične zbirke (12) knjiga na engleskom jeziku  s liste Books that shaped work in America (Knjige koje su oblikovale rad u Americi) koju je sastavila Kongresna knjižnica u Washingtonu i Američko ministarstvo rada, povodom njegove 100 godišnjice, te predavanje o poslovnim knjižnicama u okviru narodnih knjižnica.

 

 

 

Projekt ''Work with US'' započeo je 2013. godine s ciljem promoviranja američke kulture rada među mladima u Hrvatskoj kako bi se pripremili za globalno tržište rada. Krajem lipnja projekt bi trebao biti završen, a svi knjižničari pozvani su da dostave prijedloge i ideje kako kreirati poslovnu knjižnicu u svojoj sredini. Najbolji prijedlog bit će financijski nagrađen.

Najčitanije (7 dana)

Prošle zime osjećali ste se neobično? Možda ste preboljeli koronavirus
Nastavlja se rekonstrukcija raskrižja Srebreno
U Jadranskom moru uočeni leteći lignjuni, iznimno rijetka vrsta


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja