Četvrtak, 1. listopada 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Poštivaju li pješaci prometna pravila

07.04.2015.


U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 12 prometnih nesreća. Radi s o osam prometnih nesreća s materijalnom štetom i četiri s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno.

 

 

 

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske  u četvrtak, 2. travnja provedena je preventivno-represivna akcija prometne policije „Pješaci u prometu, štovanje vozač-pješak“ usmjerena na nadzor i sankcioniranje prekršaja pješaka i poštivanje obveza vozača prema pješacima obzirom da se radi o najugroženijoj skupini sudionika u prometu, posebice kada su u pitanju djeca i osobe starije životne dobi. Osim smanjenja broja prometnih nesreća i posljedica u kojima sudjeluju pješaci, cilj ove akcije bio je ukazati pješacima na pravilno sudjelovanje u prometu, a vozačima na obvezu poštivanja prednosti prolaska pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima. Za vrijeme trajanja akcije policija je poduzela ukupno 98 mjera, od čega njih 62 prema pješacima i vozačima, a koji prekršitelji su najvećim dijelom sankcionirani mjerama pisanog upozorenja, priopćeno je iz PU dubrovačko-neretvanske.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja