Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Franković predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća, Vlahušiću se smanjuju ovlasti

07.04.2015.


HDZ-ovac Mato Franković izabran je za predsjednika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.  Za njega su glasali KLGB Zajedno za Grad, HDZ-ova koalicija i DDS odnosno 15 vijećnika. Kandidat koalicije HNS-SDP-HSU bio je SDP-ovac Mladen Gojun. Gojun je  u nastavku sjednice izabran za potpredsjednika Vijeća, kao i Doris Lepeš Matić iz Vićanovog DDS-a.

 

 

 

 

 

 

Međutim, nakon što je Franković predložio nastavak sjednice i dodatne točke dnevnog reda, Vlahušiće je sa zamjenicima i članovima lijeve koalicije napustio sjednicu. Vlahušić je rekao kako je konstituirajuća sjednica gotova, te da novi predsjednik nema pravo dodavati točke dnevnog reda.

 

 

 

 

- Najbolje je da odmah krenemo s poslom. Dnevni se red može nadopuniti nakon što se iscrpe sve točke.  Mislim da je itekako važno da gradonačelnik, sviđalo se to njemu ili ne, bude prisutan na sjednici Gradskog vijeća, rekao je Franković. Međutim, Vlahušić je pozvao svoju ekipu da napuste Gradsku vijećnicu.

 

 

 

 

Sjednica je nastavljena s novih sedam točaka, od kojih je jedna bila i prijedlog o pokretanju izmjena Statuta Grada Dubrovnika radi izmjena ovlasti gradonačelnika i Gradskog vijeća.  Kako je rečeno, tim se aktom sukladno zakonu jasno definiraju ovlasti i nadležnosti Gradonačelnika i Gradskog vijeća, a kako bi sukladno Zakonu maksimalno efikasno obavljali svoje poslove.

 

 

 

 

Inače, prisegu je dalo 25 vijećnika. To su Mladen Gojun, Ivana Lazarević, umjesto Andra Vlahušića s liste, Domagoj Carević umjesto Željka Raguža, Davor Mrša umjesto Tatjane Šimac Bonačić, Ivo Jadrušić, Olga Muratti, Matija Čale Mratović, Esad Čustović, Stjepan Kordić i Nenad Vekarić s liste HNS-SDP-HSU 

S HDZ-ove koalicijske u Vijeću su Mato Franković, Sanja Putica, Blaž Pezo, Mira Buconić, Marinko Vlahinić, Marko Potrebica, Ivan Šimunović i Ivo Gjaja.

 

 

 

 

 

 

Iz Dubrovačkog demokratskog sabora prisegnuli su Pero Vićan, Lukša Matušić, Doris Lepeš Matić i Maro Vodopić.

 

 

 

 

Iz kandidacijske liste Zajedno za Grad u vijećničkim klupama će sjedati nositelj Maro Kristić, Ljubo Nikolić, te Ivan Viđen kojemu je mjesto ustupila Mariela Marković.

 

 

 

foto: Dubrovnikpress.hr

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja