Srijeda, 30. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

KOBNO PLIVANJE DO MRKANA I BOBARE: Spašen njemački kupač

09.04.2015.


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jučer, 8. travnja u 12.24 sati dojavu od Županijskoga centra za obaviješćivanje 112 Dubrovnik dojavu o čovjeku u pogibeljnoj situaciji u moru kod Cavtata, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Dubrovnik, odnosno nadležna Lučka ispostava Cavtata čiji djelatnici su odmah isplovili u smjeru dojave.

 

 

 

Nakon kraće potrage kupač je uočen na oko 800 metara od luke Cavtat, te je neozlijđen, ali pothlađen i iscrpljen izvučen iz mora te vraćen u luku Cavtat.

 

 

 

Djelatnici cavtatske Ispostave utvrdili su da je spašeni njemački državljanin,  R. P. B. (rođen 1960. godine) koji se jučer prije podne odlučio plivati iz Cavtata do otočića Mrkan i Bobara, no s obzirom na temperaturu mora od tek 14C te jake morske struje koje su prijetile da ga odnesu prema otvorenome moru, njemački kupač spašen je isključivo zahvaljujući brzoj i efikasnoj akciji u koordinaciji Središnjice i duborvačke Kapetanije, odnosno Lučke ispostave Cavtat, budući da sam nije imao gotovo nikakve izglede za preživljavanje u moru pod navedenim okolnostima, navodi se u priopćenju Samostalne služba za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja