Četvrtak, 28. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

OPĆINSKO VIJEĆE: Općinski proračun „narastao“ za 6,5 milijuna kuna, dizalice na sve strane

10.04.2015.


Na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije nema dizalica koliko ih je trenutno u Župi dubrovačkoj. I to nije sve. Brzo će dizalice i u Plat i u Kupare.

 

 

 

 

Čulo se to na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka na kojoj se raspravljalo i od strategiji razvoja Župe od 2016. do 2020. godine.Tako je Nikola Bogoje (HDZ) komentirajući kako se očekuju još veći priljev stanovnika obzirom na očekivano otvaranje novih radnih mjesta, naglasio kako to sve za sobom povlači i kvalitetno osmišljavanje posebno zdravstvene, kao i obrazovne strategije, jer sadašnji kapaciteti neće biti dovoljni.

 

 

 

Voditelj komunalnog odsjeka Jure Marić je rekao kako tih dizalica ne bi ni bilo da Općina nije pravovremeno pripremila kvaliteta Prostorni plan, kojim su omogućene sve te investicije.

 

 

 

Župski vijećnici prihvatili su i rebalans Proračuna, koji je „narastao“ za 6,5 milijuna kuna. Znači dosadašnjih 71,6 milijuna kuna rebalansirano je na 85,14 milijuna kuna, a razlika čine, rečeno je, dodatni prihodi.

 

 

 

Dio tih prihoda zasigurno će ići i na nova dječja i sportska igrališta jer je donešena odluka o raspisivanju natječaja za kupnju zemljišta za sportsko igralište u Brašini, te dječja igrališta u Čibači i Martinovićima. Vijećnike je zanimalo i kad će se urediti i igralište u Donjoj Čibači, gdje se djeca nemaju gdje igrati. Načelnik Silvio Nardelli je odgovorio kako je već bilo takvih pritužbi, te da se planira u proračunu za iduću godinu osigurati sredstva za uređenje igrališta na predjelu od Mljekare do Mandaljene.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
POTPISANO: Kreće rekonstrukcija župske škole
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja