Nedjelja, 31. svibnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTO: AKLAPELA: Dubrovačka publika voli klapsku pjesmu

10.04.2015.


Dugim pljeskom publika je ispratila pet klapa koje su nastupile na koncertu u petak, 10. travnja u Kazalištu Marina Držića. Pjevala se ne jedna, nego dvije pjesme za bis.    

 

 

 

 

Koncert je otvorila muška klapa Petrada iz Zagreba, a nakon njih su zapjevale članice ženske klape FA Linđo, domaća klapa koja već četiri godine nastupa na Aklapeli. Klapa Kaleta iz Zadra, koja je svoj debi imala na Aklapeli 2012. godine predstavila se  za početak s dvije pjesme, a uslijedila je ženska klapa Narenta iz Mostara, jedina klapa izvan granica Hrvatske te ženska klapa Ventula iz Splita.

 

 

 

Dubrovačke klupe, kameni zid i cvijeće nalik onima koje se često nalazi u uskim ulicama našeg Grada standarna su scenografija festivala Aklapela na kojoj su se izmjenjivale klape i svojom pjesmom ispunjale Kazalište Marina Držića više od sat vremena. Brojna publika je svaku pjesmu nagrađivala pljeskom.

 

 

 

Koncert se mogao pratiti uživo na Dubrovačkoj televiziji, a prijenos uživo osiguran je i za subotu, 11. travnja s početkom u 20.00 sati. .

 

 

 

U subotu, 11.04. u 20:00 sati u Kazalištu Marina Držića zapjevat će Armorin (Zagreb), Braciera (Bol na Braču), Mriža (Split), Neverin (Kaštel Lukšić) i Subrenum (Župa dubrovačka).

 

 

 

Ulaznice za koncert u subotu, 11. travnja moguće je kupiti na internet stranicama festivala www.aklapela.hr ili sat vremena prije koncerta u kazalištu Marina Držića.

 

 

 

U subotu tokom jutra klape će neobavezno zapjevati po dubrovačkim voltima, a u nedjelju još jednom pozivamo sve Dubrovčane i posjetitelje Dubrovnika na tradicionalni poklon koncert, u nedjelju, 12.04. u 12:00 sati u Crkvi sv. Dominika na kojem će nastupiti sve klape sudionice četvrtog festivala Aklapela!

 

 

 

Aklapela njeguje isključivo a capella višeglasnu klapsku izvedbu autohtonih napjeva, upravo onih i onakvih kojima je UNESCO u prosincu 2012. godine dodijelio status zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, a festival Aklapela ponosno nosi službeno pokroviteljstvo UNESCO-a u gradu koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja