Nedjelja, 5. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTO: AKLAPELA: Subrenum, Armorin, Mriža, Neverin i Braciera oduševili u teatru

12.04.2015.


Preko sat vremena Kazalište Marina Držića već četvrtu godinu za redom odzvanjalo je izvornom klapskom pjesmom u subotu, 11. travnja.

 

 

 

Koncert je počeo u 20.00 sati, a otvorila ga je dubrovačka klapa Subrenum iz Župe dubrovačke, kojoj je ovo već četvrti nastup na Aklapeli. Koncert se nastavio pjesmama ženske klape Armorin iz Zagreba, sudionicima Aklapela 2012. a nakon njih su zapjevali pjevači klape Braciera, s Bola na Braču, koja se također imala priliku predstaviti dubrovačkoj publici na Aklapeli 2012. godine.

 

 

 

Među klupama i cvijećem dubrovačkih ulica, tradicionalne scenografije festivala Aklapela, na pozornicu su zatim izašle članice ženske klape Neverin iz Kaštel Lukšića, a usllijedili su pjevači klape Mriža iz Splita.

 

 

 

Subrenum, Armorin, Mriža, Neverin i Braciera pet je klapa koje su nastupile u kazalištu Marina Držića i time zaokružile svjetovni dio koncerata festivala Aklapela.

 

 

 

Slijedi još koncert sakralne tematike u Dominikanskoj crkvi u nedjelju, 12. travnja s počekom u 12.00 sati, koncert poklon svim Dubrovčanima i posjetiteljima Dubrovnika.    

 

 

 

Aklapela njeguje isključivo a capella višeglasnu klapsku izvedbu autohtonih napjeva, upravo onih i onakvih kojima je UNESCO u prosincu 2012. godine dodijelio status zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, a festival Aklapela ponosno nosi službeno pokroviteljstvo UNESCO-a u gradu koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja