Četvrtak, 2. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Potpisani prvi ugovori za e-Škole i na jugu Hrvatske

20.04.2015.


Župan Nikola Dobroslavić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo i ravnateljica Srednje škole Vela Luka Ofelija Dragojević prisustvovali su svečanom potpisivanju ugovora o sudjelovanju prvih 20 škola u projektu „e-Škole – Razvoj sustava digitalne zrelosti škola“ kojeg zajednički provode Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

 

 

 

Tom prigodom okupljenima se obratio župan Dobroslavić koji je istaknuo kako je Dubrovačko-neretvanska županija kao osnivač škola na svom području prepoznala vrijednost ovog projekta kao i važnost podizanja kvalitete informatizacije u školama te dala potporu svim školama koje su se prijavile na natječaj. Župan Dobroslavić je kazao kako vjeruje da će ovaj projekt pokazati dobre rezultate te da će u budućnosti uključivati sve više i više škola.

 

 

 

Interes škola za sudjelovanje u ovom nacionalnom strateškom pilot-projektu vrijednom 300 milijuna kuna bio je izuzetno velik te se prijavilo čak 705 škola. U konačnici odabrano je 150 škola koje čine reprezentativni uzorak od oko 10 % škola u Republici Hrvatskoj. Među izabranima su i tri škole kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija i to: Osnovna škola Blato, Srednja škola Vela Luka i Gimnazija Metković. Srednja škola Vela Luka je jedna od 20 škola koje će se uključiti u inicijalnu fazu projekta do jeseni 2015. godine, dok će se Osnovna škola Blato i Gimnazija Metković započeti s projektnim aktivnostima početkom 2016. godine

 

 

 

Predviđeno trajanje projekta je 7 godina i to kroz tri faze, koje se djelomice preklapaju: 1. Faza - Pilot projekt (2015 - 2017), 2. Faza - Evaluacija (2018) i 3. Faza - Veliki projekt (2019 - 2022), dok projekcija potrebnih financija za cjelovitu informatizaciju poslovnih i nastavnih procesa u hrvatskim školama iznosi  oko 180 milijuna eura.

 

 

 

Dubrovačko-neretvanska županija obvezuje se kao osnivač osigurati školi tehničku podršku za korištenje mreže i ostale opreme dobivene u projektu, za vrijeme i nakon trajanja projekta, te nakon završetka projekta osigurati funkcionalnost opreme i e-usluga, stoji u priopćenju iz Županije.

Najčitanije (7 dana)

Mladić iz Župe ima koronu
KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja