Petak, 14. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Projekti za mlade u Dubrovačko - neretvanska županija

07.10.2013.


Dubrovačko - neretvanska županija aktivno sudjeluje i trenutačno provodi pet projekata u okviru europskog programa 'Mladi na djelu', koji promiče aktivno građanstvo i mobilnost mladih te razvijanje solidarnosti i promicanje tolerancije među mladima.

Regionalna razvojna agencija DUNEA  partne jer u podakciji osposobljavanja i umrežavanja osoba aktivnih u radu s mladima i organizacijama mladih, u projektu YOUTH FOR FUTURE kojeg organizira poljska neprofitna organizacija. Susret mladih i osoba u radu s mladima predviđen je za listopad 2013. u Poljskoj, a cilj je okupiti sudionike i raditi na idejama za međunarodne projekte mladih te pronaći partnere za buduću suradnju.

Udruga  Agroturizam Konavle partner je talijanskoj neprofitnoj organizaciji PRISM te je u sklopu projekta ECO-PEOPLE sudjelovala u šestodnevnoj  razmjeni mladih u kolovozu ove godine na Siciliji. Cilj ovog  projekta je poticanje i aktivno promicanje održivog i eko-prijateljskog ponašanja među mladima.

Savjet mladih DNŽ je partner talijanskoj udruzi Sveglia Cittadina u regiji Puglia, u projektu BE YOUNG, BE CITIZEN koji uključuje mlade lidere, osobe u radu s mladima i mlade iz različitih zemalja EU, a odražava se na temu "2013. Europska godina građana". Susret maldih ljudi održat će se u listopadu 2013. u Italiji, a sudionici će raspravljati o europskim građanima: o svojim pravima,  mogućnostima, preprekama u korištenju svojih prava, iskustvima u civilnom društvu.

Grad Ploče nositelj je projekta za mlade MI SMO PROMJENA – MI SMO BUDUĆNOST!,  gdje su u sklopu šestodnevne razmjene 16 mladih Moliških Hrvata iz talijansko-hrvatske općine Kruč posjetili Grad Ploče.  Osnovna ideja ovog projekta bila je potaknuti  mlade ljude da preuzmu aktivnu ulogu u rješavanju problema lokalne zajednice i šire, te da budu svjesni svoje vlastite važnosti i značaja uključivanja u život zajednice.

Lokalna akcijska grupa LAG 5 partner je  britanskoj organizaciji Act Global CIC u projektu na temu društvenog uključivanja mladih u ukupan razvoj ruralne ekonomije. Susret je predviđen u svibnju 2014. godine.

'Mladi na djelu' je program Europske unije naimjenjen mladima i organizacijama aktivnim u radu s mladima. Naglasak je na neformalnom učenju, koje se odvija na ležeran način, uz druženje, zabavu, volontiranje i razmjenu iskustva.

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja