Srijeda, 30. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Što su taksisti razgovarali s Vlahušićem

27.04.2015.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima danas je održao sastanak s predsjednikom Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božom Miletićem i članom udruge Radio taksi Dubrovnik Tonćijem Bebićem.

 

 

 

 

 

Kako se navodi u priopćenju iz gradske uprave, predstavnici "žutih" taksista iznijeli su problematiku nedostatka stajališta s kojih bi se prema potrebi upućivali na  predviđena mjesta na stajalištu „Mala Minčeta“ odnosno na Pilama.  Zatražili su i proširenje mjesta rezerviranih za taksiste na stajalištu Buža. Gradonačelnik Vlahušić odbio je takav prijedlog kazavši da bi svako novo mjesto dodijeljeno taksistima išlo nauštrb građana Dubrovnika „čije interese moramo zaštititi“.

 

 

 

 

 

Gradonačelnik je pohvalio poteze „Plavog taksija“ čiji članovi građane voze po nižim cijenama, te je kazao kako neće odustati od ideje nižih  cijena za Dubrovčane kroz čitavu godinu, a ne samo tijekom zimskog razdoblja. Stoga će inzistirati na pronalaženju legalnog načina da se Dubrovčani voze uz povoljniju tarifu. –„Sve odluke koje ću uputiti prema Gradskom vijeću počivat će na ovoj postavci. Ne mogu 200 taksista biti važniji 40.000 građana Dubrovnika“, rekao je.                  

 

 

 

Božo Miletić je podsjetio kako su i „žuti taksisti“ prethodne zime građane prevozili uz (samoinicijativno određene) popuste, a osobe s invaliditetom i trudnice besplatno. Rekao je kako Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika želi biti partner Gradu te da su spremni zajednički koordinirati sve aktivnosti u svrhu dogovora oko povoljnije cijene prijevoza za Dubrovčane.

 

 

 

Na prijedlog gradonačelnika svim taksistima, njih oko 100, koji nisu ovjerili svoje dozvole za 2015. godinu, a što su bili dužni napraviti to 28. travnja, rok za ovjeru produžen je do petka 8. svibnja. Oni koji dozvole ne ovjere smatrat će se ilegalnim prijevoznicima. Istima se neće dozvoliti ulaz na stajalište „Mala Minčeta“ niti na Pile, zaključeno je.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja