Ponedjeljak, 28. rujna 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Nardelli na Općinskom vijeću: Plaže u Kuparima će biti dostupne građanima

04.05.2015.


Župski vijećnici jednoglasno su na današnjoj sjednici Općinskog vijeća usvojili Sporazum o utvrđivanju uvjeta i obveza za realizaciju projekta Kupari I te odluku o utvrđivanju smjernica za izradu Urbanističkog plana uređenja Kupari I.

 

 

 

Ti će dokumenti biti upućeni Vladi RH, te postati dio međunarodnog natječaja za koncesiju i pravo gradnje u bivšem vojnom odmaralištu, koje se dodjeljuje na 99 godina.

 

 

 

 

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli je posebno naglasio kako je tim dokumentima omogućeno da budući turistički kompeks, tko god bude vlasnik,  te pomorsko dobro odnosno plaže, bude dostupan svim građanima.

 

 

 

 

Ističući kako samo tri čestice obuhvaćene Urbanističkim planom nemaju riješene imovinsko-pravne odnose, načelnik je rekao kako one i neće biti predmet koncesije, niti je na njima predviđena gradnja, te naglasio:

 

 

 

- Općina je kao javno dobro zadržala cestu koja spaja magistralu s pomorskim dobrom, što  garanitira nesmetan pristup građanima, ali i turistima koji neće biti gosti budućih kuparskih hotela. Ovi dokumenti će biti proslijeđeni Vladi i nadamo se da će ih Vlada prihvatiti te da će postati sastavni dio javnog natječaja.

 

 

 

 

Načelnik Nardelli je izrazio i zadovoljstvo što se u slučaju Kupara ne radi o prodaji imovine već od 99 godina dugoj koncesiji, „kao i zato što će Općina sada napokon imati koristi od ove investicije, jer do sada nije imala koristi od prodaje župskih hotela, niti je sudjelovala u procesu privatizacije". 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja