Četvrtak, 16. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Europski tjedan u Župi, Dubrovniku i Blatu

03.05.2015.


U ponedjeljak 4. svibnja započeo je Europski tjedan tijekom kojeg se diljem Hrvatske obilježava 5. svibnja 1949., dan osnivanja Vijeća Europe, i 9. svibnja 1950. kada je objavljena Schumanova deklaracija, čime je započeo europski integracijski proces.
 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji program se održava na više lokacija, a u suradnji s nekoliko organizacija organizirao ga je Europski dom Dubrovnik u okviru aktivnosti svog informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik. Suorganizator je Dubrovačko-neretvanska županija.
 

Osim Dubrovnika, ovogodišnji program Europskog tjedna obuhvaća Mokošicu, Župu dubrovačku i Blato, a provodi se u suradnji s Maticom umirovljenika Dubrovnik, Maticom umirovljenika Župe dubrovačke, udrugom Erasmus Student Network Dubrovnik, Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, Osnovnom školom Blato, Općinom Blato, Gimnastičkim klubom Dubrovnik i Plesnim studiom Labirius.
 

Članovi i suradnici Europskog doma Dubrovnik od osnutka udruge 1995. godine kroz različita događanja obilježavaju Dan Europe, 9. svibnja. Već više godina taj se program održava kroz čitav Europski tjedan, a od 2012. godine suorganizator je Dubrovačko-neretvanska županija. Nakon što je u studenom 2013. Europski dom Dubrovnik uz potporu Europske komisije otvorio informacijski centar Europe Direct Dubrovnik, program Europskog tjedna organizira se kroz aktivnosti tog centra.

 
 

Pogledajte program:


 

Europski tjedan 2015.


 

DUBROVNIK

Ponedjeljak 4. svibnja, 19:00

Europski dom Dubrovnik (Nikole Tesle 9-10): projekcija francuskog igranog filma „Toliko smo se mrzili“


 

Srijeda 6. svibnja, 17:00

Matica umirovljenika Dubrovnik, podružnica Montovjerna: projekcija francuskog igranog filma „Toliko smo se mrzili“


 

Četvrtak 7. svibnja 17:00

Matica umirovljenika Dubrovnik, podružnica Lapad: projekcija francuskog igranog filma „Toliko smo se mrzili“


 

Petak 8. svibnja 17:00

Europski dom Dubrovnik (Nikole Tesle 9-10): radionica „Be young, participate! – Kako aktivno sudjelovati u lokalnoj zajednici?“ – Razmjena iskustava aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnim zajednicama sjevera i juga Hrvatske i nekoliko europskih država

Radionica je namijenjena prvenstveno mladima zainteresiranima za sudjelovanje u radu Savjeta mladih, a dobrodošli su i oni koji žele biti ili već jesu aktivni u organizacijama civilnog društva.

Voditelj radionice je Hrvoje Kovač, mladeški aktivist iz Varaždinske županije, stručnjak s više od 13 godina iskustva u osnaživanju mladih u lokalnim zajednicama i sudionik i organizator velikog broja projekata mobilnosti mladih.


 

Utorak 12. svibnja, 21:00

Knežev dvor: koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i mladih glazbenika iz Dubrovačko-neretvanske županije za Dan Europe i Dan Dubrovačko-neretvanske županije 

MOKOŠICA


 

Subota 9. svibnja

11:00 otvaranje Kluba za mlade (na adresi Bartola Kašića 8)

16:00 Živa knjižnica: „Be young, be mobile! – Kako ostvariti svoje potencijale kroz europske programe mobilnosti?“ – Doprinos europskih programa mobilnosti ukupnom razvoju i zapošljavanju mladih. Iskustva mladih iz međunarodnih susreta, treninga, inicijativa, seminara, volontiranja.

Gost je Hrvoje Kovač, mladeški aktivist iz Varaždinske županije, stručnjak s više od 13 godina iskustva u osnaživanju mladih u lokalnim zajednicama i sudionik i organizator velikog broja projekata mobilnosti mladih. 

ŽUPA DUBROVAČKA

 

Utorak 5. svibnja 09:00

Općina, dvorana za sastanke: projekcija francuskog igranog filma „Toliko smo se mrzili“ 

BLATO

Ponedjeljak 11. svibnja

09:30 Osnovna škola Blato: radionica Upoznajmo Europsku uniju i njene države članice

18:00 Općina Blato: predavanje Mogućnosti za hrvatske građane u Europskoj uniji 

„Toliko smo se mrzili“ francuski je igrani film iz 2007. godine o francusko-njemačkoj pomirbi nakon 2. svjetskog rata i početcima izgradnje ujedinjene Europe 1950. godine. Film je djelomično baziran na istinitim događajima, i u njega su ugrađeni isječci dokumentranih filmova iz toga razdoblja, a djelomično je fikcija (ljubavna priča tijekom 2. svjetskog rata i u vrijeme objave Schumanove deklaracije 9. svibnja 1950).

Film je s titlovima na hrvatskom jeziku.

 

Najčitanije (7 dana)

Stožer: Sedam novozaraženih na jugu Hrvatske
Don Miljenko Babaić u Mline a don Bernardo Pleše u Ston
KORONA: Pet novih slučajeva zaraze, dvoje iz Župe


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja