Nedjelja, 9. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

GRADONAČELNIK I AGENCIJE: Trenutno stanje ne odgovara nikome

22.05.2015.


U Maloj gradskoj vijećnici u četvrtak je održan sastanak predstavnika klubova političkih stranaka koje participiraju u radu Gradskog vijeća i zastupnika turističkih agencija. Sastanku se nije se odazvao nitko od predstavnika HDZ-a, DDS-a i liste Zajedno za Grad, priopćeno je iz dubrovačke gradske uprave.

 

 

 


Gradski vijećnici koji se odazvali sastanku su: Mladen Gojun (SDP), Matija Čale Mratović (HNS), Ivo Jadrušić (HSU) i Esad Čustović, predstavnik bošnjačke zajednice.  Agencije koje su registrirane i posluju u Dubrovniku zastupali su predsjednik Strukovne grupe putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Stanko Ljubić te predstavnici agencija Atlas, Adriatic Excursions i Aragosa.

 

 

.

Stanko Ljubić je istaknuo da se o nekim prijedlozima rješenja razgovaralo, ali da agencije što prije trebaju usuglasiti zajednički stav koji će predstaviti Gradu jer je turistička sezona već počela. Trenutna situacija ne odgovara nikome, istaknuo je, zato jer pojedine agencije izbjegavajući plaćanje naknade goste iskrcavaju na za tu namjenu nepredviđenim mjestima, te na taj način stvaraju nered na prometnicama u blizini povijesne jezgre.

 

 

 

Gradonačelnik Vlahušić ponovio je svoj stav izražen na sastanku krajem travnja prema kojem je Grad Dubrovnik, uz već postojeće pogodnosti agencijama, spreman odobravati popuste u odnosu na broj dolazaka na Pile. Popusti bi se kretali od 5 % za razred od 200 do 500 dolazaka pa do najviše 30 % za više od 4.000 dolazaka.
 

 

 


Nakon što se postigne dogovor o popustima za dolazak i parkiranje na Pilama, Grad Dubrovnik i Muzeji grada Dubrovnika spremni su ponuditi i dodatne olakšice od 5 do 30 posto, ovisno o broju kupljenih ulaznica na godišnjoj razini.

 

 

 

„Osnovni interes kojim se vodimo je više reda i kvalitetnija disperzija gostiju, a ne novac“, istaknuo je gradonačelnik Vlahušić. Poručio je da se pneumatske rampe postavljene na Pilama neće upotrebljavati do postizanja dogovora, ali i da neće odustati od poštivanja važeće Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima, koju je Gradsko vijeće usvojilo u rujnu 2014.

 

 

 

 

Izrazio je nezadovoljstvo što se sastanku nije odazvao nitko od predstavnika političkih opcija Gradskog vijeća. –„Raspolažem informacijama da se vijećnici HDZ-a, DDS-a i Zajedno za Grad potajice sastaju s agencijama i njihovim zastupnicima pokušavajući srušiti Odluku Gradskog vijeća“, rekao je Vlahušić i poručio da će, ukoliko bude potrebno, podnijeti kaznene prijave protiv svakog vijećnika zbog oštećivanja gradskog proračuna. 

 

 

 

Uz gradonačelnika Andra Vlahušića sastanku su prisustvovali direktor tvrtke Sanitat Vedran Kunica i voditelj projekta Dubrovačka kartica Tonči Daničić. 

 

 

 

Ukupan broj zaustavljanja turističkih autobusa na Pilama u periodu od 1. ožujka do 17. svibnja 2015. je 4016. Od ukupnog broja čak 1791 zaustavljanja je oslobođeno plaćanja zahvaljujući predmetnoj Odluci koja to predviđa za prijevoz putnika smještenih u hotelima i drugim smještajnim objektima na području Dubrovačko-neretvanske županije.  

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja