Utorak, 4. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Potpisani ugovori za realizaciju projekta „Razvoj zračne luke Dubrovnik“

22.05.2015.


Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić potpisali su danas Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 1.114.694.605,00 kuna, kojim će se Zračnoj luci omogućiti sklapanje ugovora s izvođačima radova za realizaciju projekta Razvoj Zračne luke Dubrovnik.

 

 

 

Kako se navodi u priopćenju iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, potpisivanju Ugovora prisustvovali su pomoćnik ministra Luko Vuletić te predstavnici suvlasnika ZL Dubrovnik dubrovačko-neretvanski dožupan Davorko Obuljen, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i načelnik Općine Konavle Luka Korda. Svečanom trentuku prisustvovali su i voditelj za Austriju, Sloveniju i Hrvatsku iz Opće uprave za Regionalnu politiku i urbanizam Europske komisije Ralph Goulet, te predstavnici JASPERS zajedničke pomoći Europske komisije i Europske investicijske banke.
 

 

 


Prilikom potpisivanja Ugovora ministar Siniša Hajdaš Dončić naglasio je kako će se projekt financirati novcem Europske investicijske banke u okviru tzv. „Junckerova fonda“, a za što nisu potrebne državna jamstva, te da je samim time financijska konstrukcija istog zatvorena.
 

 

 


Govoreći o problemu cestovne povezanosti grada Dubrovnika i Zračne luke Dubrovnik, ministar je kazao kako se isti rješava i kroz masterplan  prometne povezanosti županije, koji je u izradi, te najavio skorašnji početak izrade studije izvodljivosti buduće brze ceste Dubrovnik - Ćilipi, budući Hrvatske ceste upravo pripremaju za to objavu natječaja.
 

 

 


Direktor Zračne luke Roko Tolić iskoristio je svečanu priliku i zahvalio Vladi RH na podršci, jer se bez njezine pomoći otprije započeti radovi u zračnoj luci ne bi mogli završiti. Ujedno, podsjetio je sve okupljene da se realizacijom projekta dugoročno rješava problem kvalitetne prometne povezanosti grada i županije, a važan je među ostalim i za razvoj turizma na
dubrovačkom području.
 

 

 


Gradonačelnik grada Dubrovnika Andro Vlahušić izrazio je zadovoljstvo činom potpisivanja Ugovora te dodao kako se nada završetku svih radova u planiranim rokovima.

 Ralph Goulet, predstavnik Opće uprave za Regionalnu politiku i urbanizam Europske komisije, također je izrazio zadovoljstvo dosad učinjenim te zahvalio na uspješnoj suradnji svima koji su sudjelovali na projektu i bez kojih ne bi bio moguć napredak u provedbi istog.

 

 

 

Nakon potpisivanja Ugovora s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić potpisao je Ugovor s izvođačima radova.

 

 

 

U ime tvrtke KFK Tehnika d.o.o, koja s tvrtkom Kamgrad d.o.o., čini zajednicu ponuditelja Ugovor za radove na pristanišnoj zgradi dio „C“, potpisao je Emil Krajcarek, direktor te tvrtke.

 

 

 

Potpisani Ugovor s izvođačima radova vrijedan je 476.503.472,31 kuna, bez PDV-a, a početak radova očekuje se u lipnju ove godine. Ovaj dio realizacije projekta „Razvoj zračne luke Dubrovnik“, koji se sufinancira iz fondova Europske unije i Operativnog programa 2007 – 2013,  bit će završen do kraja 2016. godine.

 

 Gradit će se zgrada putničkog terminala s nadstrešnicom, a novim dijelom zgrade riješit će se dugoročno pitanje putničkog kapaciteta zračne luke. Usto, rješava se i pitanje uspostave novih sustava prtljage, sigurnosti i dobra priprema za uspostavu schengenske granice.

 

 

 

Ovo je prvi od 15 ugovora koliko će ih ukupno ZL Dubrovnik potpisati u okviru projekta „Razvoj zračne luke Dubrovnik“ koji će kad bude realiziran u potpunosti za narednih 30-tak godina zadovoljavajuće odgovoriti na buduću potražnju u zračnom prometu dubrovačke regije, poboljšati sigurnost, na tehničke i operativne standarde te učinkovitost zračne luke.

 

 

 

S obzirom na to da je međunarodna pristupačnost osigurana uglavnom zahvaljujući zračnoj luci, projekt „Razvoj Zračne luke Dubrovnik“ značajno će pridonijeti rješavanju problema prometne izoliranosti ovog područja, stoji također u priopćenju.

Najčitanije (7 dana)

KORONA: Četvero novozaraženih, dvoje stranaca
LIBERTAS: Novi vozni red autobusa
Što sve ima na Župskoj placi


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja