Ponedjeljak, 20. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

PREVARA: Lažni fratar Andrej ponovno „blagoslivlja“ po Župi i Konavlima

10.06.2015.


Lažni fratar koji se predstavlja imenom Andrej (a možda kome kaže i neko drugo ime) ponovno djeluje na jugu Hrvatske. U Facebook grupi Konavoski rječnik u srijedu popodne oglasila se jedna Konavoka želeći ispričati svoje iskustvo, te na taj način upozoriti ostale da ne nasjedaju na laži i ne što je najvažnije ne davaju novac lažnom fratru. Njezina priča:

 

 

 

- Kažu judi da sam Generalić (naivac), ali da vam spjegam što mi se dogodilo, i da eventualno spriječim da se nešto slično dogodi i vama:

 

 

Idem ja neki dan u Župu, kad na Zvekovici stopira bijeli fratar. Habit mu malo šporak, a oko vrata visi veliki križ. Ukrcam ga ja, on se odma predstavi (nijesam zapamtila ime) i reče da radi tu s nekim obiteljima u kojima ima prokletstava i uroka. Čudno mi malo (zar se vjerovanje u prokletstva i uroke ne kosi s vjerom), ali on je fratar, ko sam ja da sumnjam. Preispita on mene: ko sam, što radim, koga imam, što mi muž radi... Pita jesam li za jedan blagoslov, da stanem u kraj puta. Blagoslovi on mene, preporuči mi da molim krunicu Božanskom Milosrđu, i pita jesam li za to da on reče jednu misu za moje žive i mrtve kad za par tjedan ode u Rim gdje služi. Ja nemam ništa protiv, on zapiše misu, a ja mu na izlasku dam sto kuna. Ne mogu tvrdit da nijesam bila malo sumnjičava, ali ko što bi rekla moja ćer: ja sam svoju kršćansku dužnost izvršila, a što će on s param, na njegovu dušu.
Jučer, iza mise u fratara u Cavtatu, kaže don Mato kako se okolo muva neki prevarant koji se predstavlja ko fratar, kako je naslutio da nam je sezona dobro krenula pa ......Ma ne da sam Generalić, nego Šiša i po, priča je ove Konavoke.

 

 

 

Međutim, ovaj fratar je na župskim i cavtatskim cestama, bio prisutan i prošle godine, pa se čini  da je dobro zaradio i ponovno se vratio.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja