Petak, 19. siječnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Papa se izjasnio o Međugorju: To nije kršćanski identitet

09.06.2015.


Iako Papa nije ni na jednome mjestu spomenuo Međugorje, svi talijanski mediji, uključujući radio Vatikan, kao i Corriere della Sera i La Repubblica, tumače da je papa mislio baš na Međugorje.

 

 

 

Nakon što je papa Franjo u zrakoplovu na povratku iz Sarajeva u Rim izjavio kako bi Kongregacija za nauk vjere uskoro trebala dati uputstva biskupima o fenomenu navodnih ukazanja Gospe u Međugorju, danas je indirektno o fenomenu ukazanja u Međugovorju govorio u propovijedi u mjestu Santa Marta.

 

 

 

Iako Papa nije ni na jednome mjestu spomenuo Međugorje, svi talijanski mediji, uključujući radio Vatikan, kao i Corriere della Sera i La Repubblica, tumače da je papa mislio baš na Međugorje.

 

 

 

Papa je cijelu propovijed posvetio govoreći o kršćanskom indentitetu koji u suvremenom svijetu biva predmetom filozofiranja koji istinski kršćanski identitet utemeljen na Isusu Kristu dovodi u opasnost:

 

 

 

"Dvije su opasnosti po kršćanski identitet. Jedna je ona koja tvrdi da je Križ skandal i od kršćanske vjere radi neki suvremeni gnosticizam, a druga je ona koja uvijek traži neke novosti u kršćanskom identitetu i zaboravlja da su izabrani oni koji su pomazani u Duhu Svetome, pa hodaju okolo zapitkujući 'Gdje su oni vidioci koji su rekli da će Gospa u 16.00 poslati pismo'. To nije kršćanski identitet. Zadnja Božja riječ je Isus! Dosta je soft kršćanstva koje uvijek traži nešto novo i neke novosti za svoju vjeru", rekao je papa Franjo podigavši već danas ogromnu medijsku prašinu u Italiji jer su svi mediji povezali njegove riječi s Međugorjem, što iz razloga jer je od Papinog posjeta BiH prošlo svega nekoliko dana, što iz njegove rečenice o „Gospi koja šalje pismo u 16.00".

 

 

 

Tako Corriere della Sera eksplicitno navodi referencu s Međugorjem naslovom „Papa: vidioci u Međugorju nisu kršćanski identitet". La Repubblica je stavila naslov „Papa o ukazanjima i vidiocima: Gospa ne šalje emisare" - dodavši u podnaslovu "iako papa ne spominje Međugorje, uputio jaku kritiku navodnim ukazanjima i vidiocima". Radio Vatikan je, pak, izvadila citat iz Papinog govora „''Ne razvodnjavajte kršćanski identitet u neku soft religiju"., te u svom radijskom izvješću također povezala Papine riječi sa Međugorjem.

 

 

 

Podsjećamo, papa je na povratku iz Sarajeva o Međugorju kazao: "Glede Međugorja papa Benedikt XVI., svojedobno, mislim prije tri-četiri godine, osnovao je komisiju kojom je predsjedao kardinal Ruini i u kojoj su bili i drugi kardinali i teolozi i drugi stručnjaci. Pripremili su izvješće i Ruini mi ga je predao poslije nekoliko godina rada. Načinili su lijepi posao. Kardinal Müller mi je kazao kako će održati posebni sastanak ‘feria quarta’. Mislim da će o tome biti riječi zadnje srijede u mjesecu. Donijet će se odluka koja će zatim biti priopćena. Trenutačno se daju samo određena uputstva biskupima glede pravaca koji se pripremaju".

 

 

 

Direktno.hr

Najčitanije (7 dana)

Tko iz Župe želi taksirati neka se javi na natječaj
FOTO: Županijska TZ na turističkom sajmu u Madridu
FOTOGALERIJA: Jug Hrvatske predstavljen u Helsinkiju


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja