Ponedjeljak, 27. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

EUROPSKI DOM DUBROVNIK: Započela akcija „Dubrovnik za sve!“

11.06.2015.


Akcija „Dubrovnik za sve!“ Europskog doma Dubrovnik započela je tribinom o društveno ranjivim skupinama. Na tribini u hotelu Lapad uz Aleksandru Selak Živković, potpredsjednicu Hrvatske mreže protiv siromaštva, na tribini su govorili Mirjana Beg iz Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, pročelnica Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije Nina Skurić, upravitelj Zaklade Blaga djela Nikola Obuljen, predstojnik Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dasen Jasprica, predsjednica udruge Poseban prijatelj Dženita Lazarević, predsjednica Matice umirovljenika Dubrovnik Luce Gvozden, predsjednik Gradskoga društva Crvenoga križa Vicko Mihaljević i predsjednik udruge Dubrovnik – zdravi grad Marino Torić. Razgovor je u ime Europskog doma Dubrovnik moderirala Adriana Kremenjaš-Daničić. 

Svi su se govornici složili da je najveći problem u pružanju pomoći detektiranje onih kojima je ta pomoć uistinu potrebna, i da bi se svi lokalni pružatelji socijalnih usluga trebali ne samo još bolje međusobno umrežiti, nego i intenzivnije lobirati kod donositelja odluka na nacionalnoj i europskoj razini, u čemu bi im suradnja s Hrvatskom mrežom protiv siromaštva bila vrlo korisna. 

Ova je tribina prva aktivnost u okviru akcije „Dubrovnik za sve!“ kojom Europski dom Dubrovnik želi skrenuti pozornost na probleme dugotrajno nezaposlenih sugrađana, posebice mladih, osoba s malim primanjima, osoba sa stambenim problemima ili osoba s invaliditetom. Sljedeća je aktivnost besplatni foto tečaj koji se 15. i 16. lipnja održava u prostoru Europskog doma na Batali, nakon čega slijedi Sajam poklona i izložba fotografija. Akcija je organizirana uz potporu fondova iz Islanda, Lihtenštajna i Norveške, a putem natječaja “Solidarnost i društveni kapital u lokalnoj zajednici” Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Promotor akcije je dubrovački sportaš Mihovil Španja.

 

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja