Utorak, 16. siječnja 2018.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župan Dobroslavić otvorio Poduzetnički inkubator

15.06.2015.


Otvarajući Poduzetnički inkubator Dubrovnik, župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo realizacijom ove važne investicije: „ Zahvaljujem Uredu državne uprave na spremnosti na suradnju, kao i Ministarstvu poduzetništva i obrta na bespovratnoj potpori u okviru otvorenog Javnog poziva Poduzetnički impuls. Planiramo u skoro vrijeme u suradnji sa Gradom Pločama otvaranje još jednog poduzetničkog inkubatora u pločanskoj Poslovnoj zoni. Mi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji svjesni smo kako je razvoj malog i srednjeg poduzetništva pokretač svakog društva, te aktivno radimo na tome.“

 

 

 

Direktorica Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije Marija Previšić kazala je kako je Poduzetnički inkubator uređen na ukupnoj površini od 405 m2, a sastoji se od deset uredskih prostora i dvije dvorane za sastanke. „Poduzetnički inkubator Dubrovnik dio je ukupnog projekta koji se odnosi na uređenje potkrovnog dijela zgrade ex vojarne u Dubrovniku, a koji provodi Dubrovačko-neretvanska županija, u okviru  čega je u zgradu ugrađeno i dizalo što je cjelovitu zgradu učinilo dostupnom osobama sa smanjenom pokretljivosti te pridonijelo suvremenosti prostora. Cilj osnivanja poduzetničkog inkubatora je podrška i poticanje osnivanju i razvoju novih poduzetničkih poduhvata te pružanje poslovnih i intelektualnih usluga poduzetnicima u početnoj fazi i fazi rasta. Misija poduzetničkog inkubatora je stvoriti uspješne poduzetnike koji su financijski održivi i samostalni u trenutku napuštanja inkubatora što izravno potiče gospodarski razvoj i zapošljavanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.“- zaključila je Previšić.

 

 

Naime, Poduzetnički inkubator okupiti će male poduzetnike koji tek počinju poslovati ili su u fazi rasta i razvoja te koji nemaju vlastiti poslovni prostor. Otvaranjem inkubatora poduzetnicima je omogućeno korištenje poslovnog prostora na ograničen broj godina po vrlo povoljnim uvjetima, ovisno o vrsti djelatnosti.

 

 

 

Osim subvencioniranog korištenja poslovnog prostora, poduzetnicima su na raspolaganju poslovna infrastruktura, intelektualne i poslovne usluge te druge stručne usluge u razdoblju inkubacije, nakon čega bi trebali postati samostalni poslovni subjekti te u konačnici prepustiti mjesto u inkubatoru drugom poduzetniku početniku.

 

 

Investicija u poduzetnički inkubator Dubrovnik ukupne je vrijednosti 3.565.722,00 kn u okviru koje je Dubrovačko-neretvanska županija iz svojih proračunskih sredstava osigurala 2.271.252,36 kuna.

 

 

Ostali iznos investicije u iznosu od 1.294.469,94 kuna  osiguran je iz bespovratne potpore Ministarstva poduzetništva i obrta u okviru otvorenog Javnog poziva Poduzetnički impuls, Mjera C „Razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja, aktivnost C2: tehnološki parkovi i poduzetnički inkubatori.

 

 

Poduzetničkim inkubatorom upravljat će Centar za poduzetništvo d.o.o., tvrtka kojoj je Dubrovačko-neretvanska županija jedini vlasnik i osnivač, a izvođač radova na poduzetničkom inkubatoru Dubrovnik bila je dubrovačka tvrtka Tonikom d.o.o. koja je odabrana na javnom natječaju.

Najčitanije (7 dana)

Tko iz Župe želi taksirati neka se javi na natječaj
Konstituiran Savjet mladih Općine Župa dubrovačka
Županija i Župi odobrila novac za projekte na pomorskom dobru


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja