Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Koji su OPG-ovi dobili oznaku „Dubrovnik-Neretva Rural Quality“

17.06.2015.


Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas u Palači Ranjina ugovore s korisnicima oznake „Dubrovnik-Neretva Rural Quality“; OPG Niko Đivanović, obrt „Delicije“ Nenad Živić, OPG Mirjana Handabaka, OPG Marija Kuraja, Dubrovačka kuća d.o.o., OPG Luko Jakobušić, OPG Miletić, OPG Ruse Sambrailo, OPG Luka Dragić i OPG Ivica Matijević.

 

 

 

 

Župan Dobroslavić čestitao je potpisnicima te kazao da je ovaj projekt od iznimnog značaja, kako zbog definiranja koji su to tradicijski ruralni proizvodi i koji je njihov standard, ali i zbog glavnog cilja njihovog što boljeg plasmana na tržištu. 
 

 

 

„ Dubrovačko-neretvanska županija obiluje ruralnim tradicionalnim bogatstvom, a vjerujem kako će oznaka „Dubrovnik-Neretva Rural Quality“ pridonijeti da ono bude što bolje prepoznato.“-zaključio je Dobroslavić.

 

 

 

Predsjednik Povjerenstva za ocjenjivanje proizvoda Josip Žuvela izrazio je zadovoljstvo što se potpisuju ovi ugovori, pritom kazavši kako vjeruje da će zavidna kvaliteta arancina, mjendula i smokava ostati na razini, kao i biti kontinuirano kontrolirana.

 

 

 

Naime, ovaj projekt nastavak je projekta Tradicijski proizvodi za turističko tržište kojeg se provodi u suradnji s DUNEA-om, MINT-om i Agronomskim fakultetom u Zagrebu. U veljači je raspisan poziv za prijevu novih poduzetnika te je nakon terenskog obilaska i prezentacije projekta pristiglo 25 zahtjeva – 14 za dubrovačke arancine, 9 za dubrovačke bruštulane mjendule i 2 za dubrovačke suhe smokve.

 

 

 

Organoleptičko povjerenstvo u sastavu Josip Žuvela, Božo Lučić i Sanda Desnica ocjenjivalo je u svibnju pristigle uzorke te je 17 proizvoda ocijenjeno zadovoljavajućom ocjenom, a 8 proizvoda nije zadovoljilo stroge ocjenjivačke kriterije. Ukupna kontrolirana količina koja se ovoga trenutka pušta na tržište pod županijskim brendom/ oznakom je 1325 kg.

Dubrovačko-neretvanska županija dodijelila je startni paket pakiranja (30% prijavljenih količina) te se obvezala promovirati tradicijske proizvode i poticati nove proizvođače.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja