Ponedjeljak, 6. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Savjet za zdravlje protiv izmjene Mreže javne zdravstvene službe

19.06.2015.


Savjet za zdravlje Dubrovačko-neretvanske županije izrazio je nezadovoljstvo novim prijedlogom Mreže javne zdravstvene službe na području Županije te je uputio zahtjev Ministarstvu zdravlja da još jednom preispita svoj prijedlog.

 

 

Naime, članovi Savjeta nezadovoljni su prijedlogom jer smatraju da se njime urušava primarna i specijalistička zdravstvene zaštita na otocima i na Pelješcu. Tako je navedeno da će se na Lastovu i Mljetu ukinuti timovi obiteljske medicine, a u Korčuli i Vela Luci više takvih timova.

 

Time se otoci, zaključuju u Savjetu, dovode u neravnopravan položaj i „ovakva mreža zapravo onemogućuje zdravstvenu zaštitu na otocima“.

 

-Evidentno je da je jedini kriterij u formiranju ovakvog prijedloga bio broj osiguranih osoba po timu, pri čemu se nije uzela u obzir prometna izoliranost naše županije s velikim brojem otoka s uglavnom starijom populacijom. Novi Prijedlog će  značiti drastično smanjenje do sada stečenog standarda u pružanju zdravstvene zaštite na primarnoj i specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti na području cijele županije.

 

 

Također, navedene izmjene u koliziji su s intencijom novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji predviđa jačanje uloge domova zdravlja kao i jačanje specijalističko-konzilijarne djelatnosti. Time se krši načelo supsidijarnosti, a ukida se  i „otočki zdravstveni standard“ naveden u Europskom zakonodavstvu.-zaključio je Savjet.

Najčitanije (7 dana)

KAKVOĆA MORA: Srebreno tek zadovoljilo uvjete
KORONA: Nema novih slučajeva, 162 osobe u samoizolaciji
Brojni slovački turistički agenti posjetili Dubrovnik


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja