Nedjelja, 26. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Kad će Dubrovnik dobiti studentski dom

23.06.2015.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sastao se s rektoricom Sveučilišta u Dubrovniku Vesnom Vrtiprah i suradnicima, te ravnateljem Studentskog centra u Dubrovniku Markom Potrebicom. Tema sastanka bili su mogući modeli financiranja izgradnje studentskog doma u Dubrovniku. 

 

 

Tema sastanka bili su mogući modeli financiranja izgradnje studentskog doma u Dubrovniku. Rektorica se uvodno zahvalila Gradu Dubrovniku i gradonačelniku osobno za dosadašnju potporu ovom važnom projektu. Podsjetila je kako je izgradnja doma na indikativnoj listi infrastrukturnih projekata Ministarstva znanosti obrazovanja i športa koji će se financirati iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u razdoblju 2014.-2020. Predviđena vrijednost cjelokupne investicije je 25 milijuna eura sukladno projektu, no iznos investicije trebao bi biti nešto manji kako bi udovoljio svim uvjetima natječaja za europske fondove, naglasila je rektorica Vrtiprah. U razgovorima s predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na temu financiranja projekta i prijave na fondove, zaključeno je kako je optimalno rješenje aplicirati iznos od 20 milijuna eura za sredstava iz fonda, a razliku do konačne cijene investicije Sveučilište u Dubrovniku osiguralo bi vlastitim sredstvima uz pomoć lokalne zajednice i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
 

 

 

Rektorica Vrtiprah predložila je sklapanje tripartitnog sporazuma između Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije i Sveučilišta u Dubrovniku kojim bi svaka strana preuzela dio financiranja sukladno proračunskim mogućnostima. Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako je Grad Dubrovnik spreman participirati u projektu, te kako će predložiti Gradskom vijeću zaduženje do iznosa od 30 milijuna kuna kako bi se moglo krenuti u realizaciju ove investicije. Sveučilište u Dubrovniku je državna institucija, ali izgradnja studentskog doma je projekt od javnog interesa za Grad Dubrovnik i njegove građane, istaknuo je gradonačelnik naglasivši da je to značajan korak za razvoj Dubrovnika kao sveučilišnog grada. Uzevši u obzir financijske mogućnosti države i županije, Grad Dubrovnik spreman je preuzeti najveći dio obveze, rekao je gradonačelnik Vlahušić. Riječ je o zajedničkom interesu svih uključenih, a realizacija projekta od 500 mjesta u domu zasigurno će pridonijeti razvoju dinamičnog mladog društva u gradu, zaključeno je na sastanku.
 

 

 

Usuglašeno je kako bi u ljetnom razdoblju, kada studenti ne koriste smještaj, Grad Dubrovnik mogao koristiti dio soba za smještaj učenika, sportskih kolektiva, kulturnih djelatnika i drugih koji obavljaju javne poslove u Gradu Dubrovniku, za koje Grad odvaja dodatna sredstva iz proračuna. Već ove godine potrebno je ishoditi potrebne suglasnosti Gradskog vijeća i državnih institucija kako bi se dom počeo graditi u najskorijem roku, neovisno o ishodu aplikacije na europske fondove.

Najčitanije (7 dana)

Kako povezati Dubrovnik na mrežu autocesta hrvatskim teritorijem
KONAVLE: Poziv na besplatne treninge juda, stolnog tenisa i košarke
Noć muzeja u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja