Srijeda, 8. srpnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

U uvalu Sumratin uložit će se 100 milijuna kuna

26.06.2015.


Župan Nikola Dobroslavić potpisao je ugovor s predstavnicima Zajednice ponuditelja (Dubrovački zalasci sunca, Mucić d.o.o., Hotel Katarina) ugovor o koncesiji za uvalu Sumratin u koju će biti uloženo gotovo stotinu milijuna kuna i u kojoj će se otvoriti oko dvije stotine radnih mjesta.

 

 

 

Prostor uvale Sumratin čini  28 900 metara četvornih od čega oko dvije tisuće čini zatvorene prostore turističko-ugostiteljske namjene dok je preostali dio koncesionar dužan urediti i održavati te na istom nema prava ograničavati korištenje sugrađanima. Županija će godišnje od koncesionara dobivati 1,92 milijuna kuna te 3,44 posto brutto prihoda ostvarenih na koncesioniranom području.

 

 

 

Prilikom potpisivanja ugovora župan Dobroslavić podsjetio je da je  2012. godine na natječaju za arhitektonsko-urbanističko rješenje kupališta Sumratin u Dubrovniku odabran natječajni rad koji je izradio Arhitektonski fakultet Zagreb.

 

 

 

U taj postupak bili su uključeni svi relevantni subjekti koji su mogli doprinijeti kvalitetnom izboru; od turističkih zajednica, zavoda, društva arhitekata, udruga, Grada Dubrovnika, Županije. Slijedom pobjedničkog rada Županija je izradila  projekte te ishodila lokacijsku dozvolu 2013. godine  i to kako bi budući koncesionar uredio prostor prema već utvrđenom rasporedu prihvaćenom od šire javnosti.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja