Utorak, 11. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

I Indonežani bi snimali film u Dubrovniku

13.07.2015.


u Grad Dubrovnik pristigao je novi zahtjev za bratimljenjem. Još uvijek neformalna inicijativa dolazi iz grada Nusa Dua, Bali, a zamjeniku gradonačelnika Željku Ragužu prijedlog je u petak iznio indonezijski veleposlanik u Republici Hrvatskoj NJ.E. Agus Sardjana. Osim razvoja suradnje na polju turizma i kulture, veleposlanik Sardjana predstavio je i ozbiljne planove da se u Dubrovniku snima visokobudžetni indonezijski film namijenjen europskoj distribuciji.

 

 

Veleposlanik Sardjana smatra da Dubrovnik i turistički grad Nusa Dua, koji je smješten u blizini Denpasara, glavnog grada ove indonezijske provincije, imaju podlogu za aktivnu razmjenu iskustava i dobih praksi kada je riječ o ulozi turizma u očuvanju lokalnog identiteta, kulture i baštine.

 

 


Osim razvoja suradnje na polju turizma i kulture, veleposlanik Sardjana predstavio je i ozbiljne planove da se u Dubrovniku snima visokobudžetni indonezijski film namijenjen europskoj distribuciji.
 

 

Zamjenik gradonačelnika Raguž pozdravio je ideju o međusobnoj suradnji te je ukratko veleposlanika upoznao s turističkim rezultatima koje Dubrovnik bilježi od 2010. godine, ali i o planovima koje ova gradska uprava ima u vidu razvoja novih sadržaja, posebno razvoja filmske industrije, budući da je Dubrovnik sve traženija kulisa za snimanje TV serija i filmova različitih produkcija.
 

 

O iznijetim planovima veleposlanik je obavijestio i ministra turizma Darka Lorencina. Također, rekao je Sardjana, o mogućoj turističkoj suradnji Balija i Dubrovnika već je razgovarao s voditeljem Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj Carlosom Pineruom. Veleposlanik je podsjetio na zanimljiv podatak da je Svjetska banka početkom 70-ih dijelom financirala projekte u turizmu u Nusa Dui i Dubrovniku. 

Najčitanije (7 dana)

U Župi korištena lažna novčanica od 1000 kuna
Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj
U DNŽ 41 posto noćenja i 50 posto turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja