Subota, 20. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

BISKUPIJA: Don Robert odlazi, tko stiže u Postranje i na Brgat

14.07.2015.


Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić potpisao je dekrete kojima dolazi do nekih promjena na župama na području Dubrovačke biskupije kao i u službama u biskupiji. Trojica biskupijskih svećenika pošla su ove godine u mirovinu, što znači da su tri svećenika manje u pastoralu na župama.

 

 

Mons. Ante Marković razriješen je službe upravitelja župe sv. Mihovila, Viganj i službe dekana Pelješkog dekanata i umirovljen. Don Božo Baničević razriješen je službe upravitelja župe sv. Martina, Žrnovo i umirovljen. Don Stipe Kordić razriješen je službe župnika župe Sv. Spasa, Mokošica i pastoralne skrbi za podružnicu Doma umirovljenika Dubrovnik, „Termoterapija“ u Mokošici i umirovljen.

 

 

Evo ostalih promjena:

 

Don Ivica Pervan, kancelar Dubrovačke biskupije, razrješuje se službe upravitelja župe sv. Petra – Boninovo, Dubrovnik i imenuje župnikom župe sv. Spasa, Mokošica.

 

 

Don Robert Ćibarić razrješuje se službe ravnatelja Caritasa Dubrovačke biskupije i upravitelja župa sv. Ane, Brgat i Velike Gospe, Postranje i imenuje župnikom župe sv. Mihovila-Lapad, Dubrovnik.

 

 

 

Don Marinko Šljivić razrješuje se službe upravitelja Biskupskog doma i tajnika Katehetskog ureda, i imenuje predstojnikom Katehetskog ureda, predsjednikom Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju i župnim vikarom u župi sv. Mihovila-Lapad, Dubrovnik.

 

 

Don Ante Burić razrješuje se službe župnika župe sv. Josipa, Vela Luka i imenuje župnikom župe sv. Petra, Dubrovnik.

 

 

Don Nikola Berišić razrješuje se službe župnika župe Svih Svetih, Blato i službe dekana Korčulanskog dekanata i imenuje župnikom župe Velike Gospe, Postranje i upraviteljem župe sv. Ane, Brgat.

 

 

Fra Ivan Marić imenuje se upraviteljem župa Gospe od Ružarija, Lisac i sv. Vida, Smokovljani.

 

 

Don Jozo Sebežević, župnik župe sv. Petra i Pavla u Zaton-Dolima, razrješuje se službe župnog upravitelja župe sv. Vida, Smokovljani.

 

 

Fra Luka Zorić, upravitelj župe sv. Marije Magdalene u Banićima, razrješuje se službe upravitelja župe Gospe od Ružarija, Lisac.

 

 

 

Mons. Ivan Šimić, ravnatelj Arhiva Dubrovačke biskupije, razrješuje se službe upravitelja župe sv. Srđa i Baha, Pridvorje i imenuje upraviteljem župe Gospe od Šunja, Lopud.

 

 

Don Stipo Zadro razrješuje se službe župnika župe sv. Petra i Pavla, Trpanj i upravitelja župe sv. Kuzme i Damjana, Donja Vrućica i imenuje župnikom župe sv. Vlaha, Babino Polje i upraviteljem župa sv. Antuna, Maranovići i Gospe Velike, Goveđari.

 

 

 

Don Frano Markić se razrješuje službe upravitelja župe Gospe od Šunja, Lopud i imenuje župnikom župe sv. Marije Magdalene, Putnikovići.

 

 

Don Ilija Janjić imenuje se župnikom župe sv. Mihovila, Viganj.

 

 

Don Mato Puljić razrješuje se službe župnika župe sv. Vlaha, Babino Polje i upravitelja župa sv. Antuna, Maranovići i Gospe Velike, Goveđari i imenuje župnikom župe sv. Vlaha, Janjina i upraviteljem župe sv. Martina, Žuljana.

 

 

Don Alen Keri razrješuje se službe župnog vikara u župi sv. Mihovila - Lapad, Dubrovnik i imenuje upraviteljem župa sv. Petra i Pavla, Trpanj i sv. Kuzme i Damjana, Donja Vrućica.

 

 

Don Željko Kovačević razrješuje se službe župnika župe sv. Mihovila-Lapad, Dubrovnik i imenuje župnikom župe Svih Svetih, Blato.

 

 

Don Miroslav Karatović razrješuje se službe bolničkog kapelana u Općoj bolnici Dubrovnik i pastoralnog suradnika u župi sv. Mihovila, Dubrovnik i imenuje župnikom župe sv. Martina, Žrnovo i upraviteljem župa sv. Nikole, biskupa, Račišće i Gospe od Sniga, Pupnat.

 

 

Don Mario Karatović razrješuje se službe župnika župe sv. Vlaha, Janjina i upravitelja župe sv. Martina, Žuljana i imenuje se župnikom župe sv. Josipa, Vela Luka.

 

 

Don Stipo Miloš razrješuje se službe župnika župe sv. Marije Magdalene, Putnikovići i imenuje župnikom župe sv. Srđa i Baha i upraviteljem župe sv. Nikole, Dubravka.

 

 

Don Tihomir Šakota, župnik župe Gospe Karmelske u Pločicama i upravitelj župe sv. Spasa u Vitaljini, razrješuje se službe župnog upravitelja župe sv. Nikole, biskupa, Dubravka.

 

 

Don Josip Mazarekić, župnik župe Presvetog Trojstva u Grudi, razrješuje se službe predstojnika Katehetskog ureda i službe predsjednika Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije.

 

 

 

Don Marin Lučić, rektor Biskupijskog sjemeništa i kapelan Gradske župe i župe sv. Andrije, razrješuje se službe studentskog kapelana.

 

 

Fr. Matijas Farkaš imenuje se studentskim kapelanom u Dubrovačkoj biskupiji i duhovnikom Studentskog katoličkog centra - SKAC Dubrovnik.

 

 

Don Jerko Ban, imenuje se bolničkim kapelanom u Općoj bolnici Dubrovnik te duhovnikom Hrvatskog katoličkog liječničkog društva u Dubrovniku i Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara u Dubrovniku.

 

 

Don David Marjanović, dosadašnji župni vikara župe sv. Petra – Boninovo razrješuje se te službe i upućuje se na studij kanonskog prava u Rim.

 

 

Fr. Mirko Ljubić razrješuje se službe duhovnog pomoćnika u župi Mokošica, područje Sustjepana.

 

 

Fra Vlatko Soldo se razrješuje službe upravitelja župa Gospe od Sniga, Pupnat i sv. Nikole, Račišće i vraća se u svoju redovničku zajednicu.

 

 

Gđa Sanja Šanje razrješuje se službe v. d. zamjenice ravnatelja Caritasa i imenuje ravnateljicom Caritasa Dubrovačke biskupije.

 

 

Gosp. Šime Zupčić razrješuje se službe zaposlenika Ureda za medije Dubrovačke biskupije i imenuje tajnikom Katehetskog ureda i članom Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju.

 

 

Angelina Tadić

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja