Petak, 5. lipnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTO: Klapa Maestral predstavila novi CD “Pusti srce naka drijema”

14.07.2015.


Naslovnom pjesmom s istoimenog albuma Pusti srce neka drijema, klapa Maestral je u utorak, 14. srpnja u palači Sponza u 11:00 sati otvorila program prigodom promocije svog novog CD-a. 

Nakon uvodne pjesme prisutnima se obratila gđa Iva Vianello iz Croatije Records, izdavačke kuće ovog nosača zvuka.  Autor svih pjesama na novom CD-u, g. Niko Nino Bulić, kratko se osvrnuo na svoju dugogodišnju suradnju s Maestralima te prenio pohvale  klapi.  Niko je zamolio Arsena Dedića kojemu je poslao CD prije 2 mjeseca da ga presluša i komentira. Prije 3 tjedna Arsen je nazvao Nika: “Niko, moji komplimenti, čestitam tebi kao autoru i cijeloj klapi, iskreno, jer nemam vremena za laganje”. – kazao je Arsen u svom stilu. G. Bulić mu je danas u svoje i u ime cijele klape Maestral zahvalio na mišljenju i obzirom na Arsenovu operaciju zaželio brzi oporavak.   

46 godina djelovanja, koliko ovu 2015. godinu slave Maestrali respektabilna je godišnjica i kontinuitet rada, pjevanja, nastupanja, druženja, putovanja, natjecanja i osvajanja nagrada i priznanja. Kao svjedokinja vremena i dugogodišnja prijateljica Maestrala, svoj osvrt poklonila je gospođa Maja Nodari, povjesničarka umjetnosti, štovateljica i promotorica dubrovačke kulturne baštine i svega lijepoga što naša baština njedri. 

Gđa Nodari je, između ostalog kazala:”Muzikalnost im bješe u ušima i srcima, strujala je kroz njihova grla sva ona pusta ispjevana i odsvirana, nataložena glazba dubrovačkih stoljeća od korala do madrigala, drevnih misala, zvuka pifara-kneževih svirača, do podoknica i karnevala. Darivali su nas pjesmama dalmatinskim, pučkim, pjesmama ljubavnim “diklicama” i “ružicama rumenim”, pjevali su nam pjesmu jednog maestrala, pjesmu Juga, Mediterana, ali i pjesmu Grada. Tradiciju pučke pjesme nikada majstori pjevači nisu iznevjerili. Nisu joj oduzimali već dodavali. Oplemenili je, osuvremenili, istančanim senzibilitetom gosparske uljudbe dali joj pečat gradskog i skladnog.” Na kraju svog osvrta, gđa Nodari čestitala je klapi i autoru pjesama g. Niku Buliću.

Maestrali su potom otpjevali još četiri pjesme s novog albuma nakon čega je uslijedio domjenak i druženje.


 

Zajedno s promocijom CD-a, izašao je i spot za naslovnu pjesmu Pusti srce neka drijema, te je dostupan na linku:

https://onedrive.live.com/redir?resid=B21282FE384970A0!105&authkey=!AEDpl46dt7-iNmE&ithint=folder%2cpng

Najčitanije (7 dana)

Javni natječaj za zakup javnih površina na lukobranu u Mlinima
Jadrolinja će Gradu Dubrovniku uputiti prijedlog za povezivanje Elafita modernim brodom
Stožer: Na jugu Hrvatske nitko nije u samoizolaciji zbog korone


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja